Κίνα: Ολοκληρωμένη η πιο ταχεία σιδηροδρομική γραμμή

Η Κίνα έδωσε στην κυκλοφορία τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας στον κόσμο, η οποία συνδέει το Πεκίνο με την πόλη Γκουανσχού, εμπορικό κόμβο στο νότιο τμήμα της χώρας.

Το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στη γραμμή μήκους 2.298 χιλιομέτρων, ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ώρα Κίνας, από την πρωτεύουσα της χώρας, με κατεύθυνση την μεγαλούπολη στη νότια Κίνα, κοντά στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η απόσταση αναμενόταν να καλυφθεί σε περίπου οκτώ ώρες, ενώ το τρένο θα σταματήσει σε 35 ενδιάμεσους σταθμούς.

Το τρένο ταξιδεύει με μέση ωριαία ταχύτητα περίπου 300 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να μειώσει τον χρόνο του ταξιδιού στο μισό σε σχέση με τα συμβατικά τρένα, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Έτσι, αντί για 22 ώρες θα απαιτούνται τώρα δέκα.
Η απόφαση να εγκαινιαστεί σήμερα η νέα γραμμή ελήφθη ώστε να τιμηθεί η επέτειος από τη γέννηση του πρώην ηγέτη της Κίνας Μάο, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Τα εγκαίνια της νέας γραμμής Πεκίνου- Γκουανσχού, δημιουργεί νέα δεδομένα στις σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας της Κίνας, η οποία πλέον διαθέτει ένα υπερσύγχρονο δίκτυο μήκους 9.300 χιλιομέτρων.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου