Ιαπωνία: Δείτε τα μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς πριν από 100 χρόνια


Η Ιαπωνία σήμερα διαθέτει ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα μαζικής μεταφοράς στον κόσμο, αλλά πριν έρθουν οι μέρες των τραίνων που πιάνουν την ταχύτητα των 250 χλμ/ώρα, οι μεταφορές στη χώρα ήταν πολύ διαφορετικές.

Όπως αποκαλύπτουν αυτές οι εντυπωσιακές εικόνες, τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα της Ιαπωνίας του 19ου και 20ου αιώνα μεταφέρονταν με πιο απλό και κουραστικό -για κάποιους- τρόπο.Οι φωτογραφίες, όπου προστέθηκε αργότερα χρώμα, παρουσιάζουν τις γυναίκες των ανώτερων τάξεων με τα πολύχρωμα φορέματα να μεταφέρονται με κάρα, τα οποία τραβούσαν εργάτες.

Όπως αναφέρεται στη Daily Mail, μέχρι να εφευρεθούν αυτά τα κάρα, οι άνθρωποι μεταφέρονταν σχεδόν αποκλειστικά με τα πόδια τους. Τα συγκεκριμένα κάρα ονομάζονται «riskshaw», μία λέξη που προέρχεται από το ιαπωνικό jinrikisha, το οποίο μεταφράζεται σε «όχημα που κινείται από άνθρωπο».

Περισσότερα από 40.000 rickshaws υπήρχαν στο Τόκιο το 1872, ενώ η δημοτικότητά τους άρχισε να πέφτει το 1930, όπου η ξεκίνησε η αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας.Η συλλογή φωτογραφιών περιέχει και κάποια άλλα συστήματα μεταφορών που χρησιμοποιήθηκαν στην Ιαπωνία. Ένα από αυτά είναι το Kago, το οποίο ήταν αρκετά αργό, αφού δεν είχε τροχούς και χρειάζονταν δύο άνθρωποι για να κουβαλήσουν μία θέση που συνδεόταν με καλάμια μπαμπού.


Δείτε τα μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς στην Ιαπωνία πριν από 100 χρόνια:













Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου