Μηχανή του Χρόνου: Ο φασισμός και τα ρουσφέτια της επταετίας


Η εκπομπή καταγράφει τα ρουσφέτια, τη διαφθορά, την οικογενειοκρατία και τις «ολοκληρωτικές» παρεμβάσεις, ακόμη και στη νομοθεσία προς όφελος των πραξικοπηματιών. 

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος διόρισε τα δύο του αδέρφια Κωνσταντίνο και Χαράλαμπο σε υπουργικούς θώκους, ο Στυλιανός Παττακός μεσολάβησε σε δουλειές του δήμου Αθηναίων υπέρ του γαμπρού του, ενώ ο Νικόλαος Μακαρέζος έκανε υπουργό τον κουνιάδο του, οποίος ήταν ένας απλός καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης.

Η εκπομπή φωτίζει το πώς οι «Απριλιανοί» βάφτισαν ως οικονομικό θαύμα τις χαριστικές συμβάσεις, τις παράνομες δανειοδοτήσεις, τις απευθείας αναθέσεις και τα ανεκτέλεστα έργα.

Η έρευνα παρουσιάζει το «μεγάλο αδερφό» της χούντας με τις παρακολουθήσεις και το επιλεκτικό «κυνήγι» δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, δικαστικών και ιερέων. Εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες για το άγνωστο δίκτυο πληροφοριοδοτών στο οποίο συμμετείχαν πολλοί θυρωροί και περιπτεράδες.

Στην εκπομπή αποκαλύπτουν καθημερινές πρακτικές του φασιστικού καθεστώτος μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, ο νομικός Αριστείδης Οικονομίδης, ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης, ο οικονομολόγος και συγγραφέας Ευάγγελος Χεκίμογλου, οι δημοσιογράφοι Μαρία Παπουτσάκη, Γιώργος Καραλής , Νικηφόρος Αντωνόπουλος, ο διδάκτωρ Οικονομικών και κοινωνικών επιστημών Μελέτης Μελετόπουλος, ο δημοσιογράφος και Διευθυντής Αθηναϊκών Εφημερίδων Τίτος Αθανασιάδης και ο αντιστασιακός Αρχιπλοίαρχος εα του Πολεμικού Ναυτικού, Αντώνης Κακαράς.


"Ο φασισμός και τα ρουσφέτια της επταετίας" στη Μηχανή του Χρόνου


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου