Αυτό είναι το κελί του Αλ Καπόνε στις Φυλακές της Φιλαδέλφεια


Η ιστορία λέει πως το σωφρονιστικό ίδρυμα Eastern State Penitentiary στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια υπήρξε ένα από πρότυπα ιδρύματα του είδους, τα οποία βασίζονταν στο μοντέλο της ολοκληρωτικής απομόνωσης του έγκλειστου από κάθε επαφή με άλλους συγκρατούμενούς του.

Χτισμένη το 1829 έμελλε να φιλοξενήσει «δοξασμένους» εγκληματίες και μαφιόζους, ανάμεσα στους οποίους και τον Αλ Καπόνε (το 1929), το κελί του οποίου μπορεί να δει κανείς στην φωτογραφία που ακολουθεί.

Εκεί περνούσε τις μοναχικές ώρες του ο διαβόητος Ναπολιτάνος μαφιόζος, ακούγοντας στο γραμμόφωνο τη θεϊκή φωνή του εμβληματικού τενόρου Ενρίκο Καρούζο, καθώς το απαλό φως χάιδευε υπνωτιστικά τους σε γήινους τόνους χοντρούς τοίχους, καθώς και τα κλασικά ρουστίκ έπιπλα που, πάνω από τα πολύχρωμα χαλιά του δαπέδου, δίνουν στο σημερινό θεατή-επισκέπτη της φυλακής - η οποία έχει πλέον μετατραπεί σε μουσείο - μία σπάνια αίσθηση «bohemian-chic».

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου