Ένας Βόρειος στους Νότιους


Ο Τάε-Σε ανήκει στο δυναμικό της Σουβόν από τον περασμένο Γενάρη όταν και πήρε μεταγραφή από την Κολωνία, μία κίνηση η οποία προκάλεσε αίσθηση καθώς δεν είναι και λίγο ένας Βορειοκορεάτης να παίρνει μεταγραφή σε έναν νοτιοκορεάτικο σύλλογο λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι τελευταίες αναταραχές στην περιοχή με τις πολεμικές απειλές της Βορείου Κορέας έχουν αυξήσει το μίσος των Νοτιοκορεατών, ωστόσο οι οπαδοί της Σουβόν αφήνουν τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και «αγκαλιάζουν» τον Τάε-Σε ως παίκτη της ομάδας τους. Άλλωστε ο «Ρούνεϊ των φτωχών» όπως είναι το παρατσούκλι του με τις πολύ καλές εμφανίσεις του έχει γίνει από τους αγαπημένους της εξέδρας.

Το αξιοσημείωτο με την περίπτωση του Τάε-Σε είναι ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιαπωνία από Βορειοκορεάτη πατέρα και Νοτιοκορεάτισα μητέρα με τον ίδιο να δηλώνει Βορειοκορεάτης. Μάλιστα η αγάπη του για τη Βόρεια Κορέα είναι τέτοια που στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας της χώρας έκλαψε στο άκουσμα του εθνικού ύμνου.

Παρά το γεγονός ότι ο Τάε-Σε φαίνεται πως διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ιδεολογία του βορειοκορεατικού κράτους, ο ίδιος δεν θέλει να πάρει θέση για την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στην κορεατική χερσόνησο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ωστόσο σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε τονίσει την επιθυμία του το ποδόσφαιρο να αποτελέσει τον σύνδεσμο που θα ενώσει τη Βόρεια με τη Νότια Κορέα και θα συμφιλιώσει τους ανθρώπους.

Οι δηλώσεις του άλλωστε πριν την κυριακάτικη αναμέτρηση ότι θα δώσει τα χέρια με τον Νοτιοκορεάτη σταρ και ποδοσφαιριστή της Σεούλ Τσα Ντου-Ρι δήλωναν με νόημα αυτό ακριβώς. Ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει δύο λαούς παρά τις πολιτικές διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν…



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου