Ντροπιαστική φιλοχουντική καταχώρηση σε ελληνική εφημερίδα των ΗΠΑ


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κόλπους των Ελλήνων των ΗΠΑ, καταχώρηση που εξυμνεί την απριλιανή δικτατορία, η οποία δημοσιεύθηκε στην ελληνόφωνη εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» το Σαββατοκύριακο.

Στην επαίσχυντη καταχώρηση υποστηρίζεται ότι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος «δικαιώθηκε», καθώς η Ελλάδα βιώνει μια χωρίς προηγούμενο κρίση, ανήμερα μάλιστα της μαύρης επετείου του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.

Συγκεκριμένα η ντροπιαστική καταχώρηση αναφέρει επί λέξει:

«Ζήτω η 21 Απριλίου 1976. Με την Πατρίδα μας εν μέσω ανεπανάληπτης οικονομικής κρίσης, με την σήψη των θεσμών, με τις επιθέσεις στην Ελληνική οικογένεια, με κλονισμούς σε κάθε επίπεδο καθημερινής δραστηριότητας της κοινωνίας μας, και τον κατακερματισμό της εθνικής μας υπόστασης που υφιστάμεθα σήμερα, δικαιώνεται το έργο της Εθνοσωτήριας Επάναστης. Το όνομά σου τώρα πια αιώνια θα μείνει.» [sic]

Όπως τονίζουν Έλληνες των ΗΠΑ, η εν λόγω διαφήμιση «προσβάλλει κάθε έλληνα πολίτη, καθώς και τη μνήμη εκείνων που εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν από τη χούντα».

Στο email διαμαρτυρίας που διακινείται τα τελευταία 24ωρα ζητείται από την εφημερίδα να δημοσιεύσει τα ονόματα των προσώπων ή των οργανισμών που πλήρωσαν τη διαφήμιση και να αποκηρύξει ρητά τις απόψεις που εκφράζονται μέσω αυτής.Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου