Μουσείο Λούβρου: Το μονοπάτι της ομορφιάς


Ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Ένας περίπατος στο Μουσείο του Λούβρου και δυο έκπληκτα μάτια. Οι Καρυάτιδες, η Αφροδίτη της Μήλου, η Μόνα Λίζα. Αγάλματα εκπάγλου καλλονής και μερικοί από τους πιο διάσημους πίνακες του κόσμου.

 Το βίντεο της Florent Igla, Path of Beauty, δεν είναι ούτε ντοκιμαντέρ, ούτε μια απλή ξενάγηση. Είναι ένα αμιγώς καλλιτεχνικό φιλμ, που μας τηλεμεταφέρει με τον πιο μαγικό τρόπο στο Μουσείου του Λούβρου, απαθανατίζοντας μέσα από τα μάτια μιας μοναχικής επισκέπτριας το δέος και τη συγκίνηση που νιώθει ο κόσμος στη θέα των εκθεμάτων.

Η βόλτα τελειώνει με τη Νίκη της Σαμοθράκης, η οποία βρίσκεται σε συντήρηση και θα επιστρέψει στη θέση της στο τέλος του 2014/αρχές του 2015.





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου