Yakutsk: Η πιο κρύα πόλη στον πλανήτη

Είναι η πιο κρύα πόλη στον πλανήτη, με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -64 ° C. Οι χειμώνες κρατούν πολύ και είναι παγωμένοι, με μόλις δεκαπέντε ώρες ηλιοφάνειας ολόκληρο το Δεκέμβριο, κατά το χρόνο που πέρασε!

Η Yakutsk, μια απομακρυσμένη πόλη στην ανατολική Σιβηρία κατά μήκος του ποταμού Λένα, είναι η πιο κρύα πόλη στον κόσμο. Το ξενοδοχείο βρίσκεται 1840 χιλιόμετρα μακριά από Irkoustk και 5000 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα, η πόλη ιδρύθηκε το 1632 από τους Κοζάκους και επιβάλλει στους κατοίκους της έναν ακραίο τρόπο ζωής.

Και όμως, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, μπορεί να υπερηφανεύεται το Yakutsk για έναν πληθυσμό 270.000 κατοίκων, ή το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού της Σιβηρίας. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον πλανήτη που να βιώνει την ακραία θερμοκρασία που έχει εδώ: το χειμώνα, οι θερμοκρασίες πέφτουν συχνά στους μείον 40 ° (η πιο κρύα θερμοκρασία ήταν -64 ° C) και το καλοκαίρι φτάνει συχνά θερμοκρασίες άνω των 30 ° C.








Δείτε το βίντεο:




ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου