Η πεδιάδα με τους χιλιάδες ναούς


Στις όχθες του ποταμού Ayeyarwady, στην περιοχή Mandalay της Βιρμανίας, βρίσκεται η αρχαία πόλη Μπαγκάν. Από τον 9ο έως τον 13ο αιώνα, η πόλη αποτελούσε την πρωτεύουσα αλλά και και το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του Βασιλείου του Παγκάν.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας τους, μεταξύ 11ου και 13ου αιώνα, πολλοί πλούσιοι κυβερνήτες του Παγκάν κατασκεύασαν χιλιάδες ναούς στις ατέλειωτες πεδιάδες του Μπαγκάν. Εκτιμάται ότι κάποτε υπήρχαν πάνω από 10.000 βουδιστικοί ναοί, παγόδες και μοναστήρια σε αυτή την περιοχή, στο κέντρο της Μιανμάρ, από τους οποίους σήμερα σώζονται περίπου 2.200.

Ορισμένοι είναι τεράστιου μεγέθους θυμίζοντας κτίσματα των Μάγια, άλλοι ξεχωρίζουν για την ξεχωριστή αρχιτεκτονική τους, αρκετοί έχουν ανακατασκευαστεί ενώ άλλοι δύσκολα ξεχωρίζουν κρυμμένοι βαθιά μέσα στην πυκνή βλάστηση.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου