Ανακαλύφθηκε η αρχαία Πύλη του Άδη


Αρχαιολόγοι ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν τη μυθική Πύλη του Άδη στη νοτιοδυτική Τουρκία κατά τη διάρκεια ανασκαφών ανακάλυψαν τη μυθική Πύλη του Άδη που σύμφωνα με τους αρχαιοελληνικούς και ρωμαϊκούς θρύλους οδηγούσε στον κάτω κόσμο.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τη γνωστή και ως πύλη του Πλούτωνα στην Ιεράπολη της αρχαίας Φρυγίας που σήμερα ονομάζεται Pamukkale, στη νοτιοδυτική Τουρκία.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Παλέρμο Francesco D' Andria, που είναι επικεφαλής των ερευνών, εξήγησε, μιλώντας στο Discovery News, πως ανακάλυψε με την ομάδα του την Πύλη του Άδη "ανακατασκευάζοντας" τη διαδρομή μιας ιαματικής πηγής.


Το σημείο, σύμφωνα με ιστορικές πηγές, περιγραφόταν ως ένα άνοιγμα γεμάτο με θανατηφόρες και αποπνικτικές αναθυμιάσεις.

"Αυτός ο χώρος είναι γεμάτος από τόσο πυκνό ομιχλώδη ατμό που κανείς μπορεί να δει μετά βίας το έδαφος. Κάθε ζώο που περνά μέσα βρίσκει ακαριαίο θάνατο" είχε γράψει ο Στράβωνας .

"Έριξα μέσα σπουργίτια και ακαριαία εισέπνευσαν την τελευταία τους ανάσα και πέθαναν", είχε παρατηρήσει.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν κίονες ιωνικού ρυθμού και μια επιγραφή με αφιέρωση στις θεότητες του κάτω κόσμου, του Πλούτωνα και της Κόρης. Ανακαλύφθηκαν επίσης τα ερείπια ενός ναού, μιας αρχαίας "πισίνας" και μια σειρά σκαλιών πάνω από τη σπηλιά, στοιχεία που ταιριάζουν με τις περιγραφές στις αρχαίες πηγές.

"Μπορούσαμε να παρατηρήσουμε τις θανατηφόρες ιδιότητες της σπηλιάς κατά τη διάρκεια της ανασκαφής", περιγράφει ο Francesco D' Andria.

"Αρκετά πουλιά [σσ. όπως φαίνονται και στη φωτογραφία] πέθαιναν, καθώς προσπαθούσαν να πλησιάσουν το ζεστό άνοιγμα, εξαιτίας των αερίων διοξειδίου του άνθρακα", παρατήρησε.

"Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις ιερές τελετές από αυτά τα σκαλιά, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή κοντά στο άνοιγμα. Μόνο οι ιερείς λογικά θα μπορούσαν να σταθούν μπροστά από την Πύλη", σχολίασε.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου