Οπτικοποίηση της μουσικής με τη βοήθεια του νερού


Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται σίγουρα τους πρώτους visualizer μουσικής, που είχαν κάνει την εμφάνισή τους σχεδόν 15 χρόνια πριν. Με το πέρασμα των χρόνων όμως, το κοινό απομακρύνθηκε από τους visualizers, δείχνοντας ολοένα και μικρότερο ενδιαφέρον σε αυτούς. 

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το πρότζεκτ που ονομάζεται «Sonic Water» καταφέρνει να ξεπεράσει οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια οπτικοποίησης της μουσικής, χρησιμοποιώντας απλά το νερό.

Σχεδιασμένο από τους καλλιτέχνες Sven Meyer και Kim Pörksen, το Sonic Water αποτελείται από δύο κύρια μέρη. Πρώτον υπάρχει ένα ηχείο που δημιουργεί τις πραγματικές απεικονίσεις του ήχου με δονήσεις στο νερό (ή άλλα υγρά), που περιέχεται σε αυτό.

Στη συνέχεια, υπάρχει ένα σύστημα προβολής αυτών των δονήσεων, σε μαύρο και άσπρο φόντο. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε στις οθόνες των υπολογιστών, μόνο που είναι πραγματικό και όχι εικονικό.

Καθώς εναλλάσσονται οι ήχοι, η επιφάνεια του νερού αλλάζει σχέδια, παρουσιάζοντας μας όλες τις πιθανές φυσικές μορφές που μπορεί να πάρει ένα υγρό. Από τη δημιουργία απλών ομόκεντρων κύκλων μέχρι πολύ μπερδεμένες και περίπλοκες απεικονίσεις.

Δείτε το βίντεο

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου