Ιπτάμενο ποδήλατο κατασκευάστηκε στην Τσεχία


Στόχος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά από ανθρώπους με αναπηρία. Ερευνητές στην Τσεχία κατασκεύασαν ένα τηλεκατευθυνόμενο ποδήλατο βάρους 95 κιλών, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αιωρείται για αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια της Γης, για διάστημα περίπου πέντε λεπτών.

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στην Πράγα με μια κούκλα στη θέση του οδηγού, σύμφωνα με το BBC.Το ποδήλατο διαθέτει προπέλες, οι οποίες τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια μέσω μπαταριών. Δύο προπέλες είναι τοποθετημένες στο πίσω μέρος και μία στο μπροστινό.

Στόχος της έρευνας είναι μελλοντικά το ποδήλατο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους με αναπηρία, προκειμένου να αποφύγουν τα ζιγκ - ζαγκ μέσα στους δρόμους της πόλης.

«Οι μπαταρίες διαρκούν για μια ολιγόλεπτη μόνο πτήση, αλλά ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτούν το ποδήλατο με ενέργεια ικανή να του επιτρέψει να πετάει για περισσότερη ώρα» τόνισε ο Μίλαν Ντούτσεκ, τεχνικός διευθυντής της εταιρείας Ντούρατεκ, η οποία προχώρησε στην έρευνα για το «ιπτάμενο» ποδήλατο.

Για την πειραματική κατασκευή του ποδηλάτου, η Ντούρατεκ συνεργάστηκε με δύο επίσης τσέχικες εταιρείες, την Εβέκτορ και την Τέκνοντατ.


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου