Η χειρότερη ομάδα στον κόσμο!


Η τελευταία θέση σε ο,τιδήποτε, είναι αυτή που θέλει να αποφύγει ο καθένας, πόσo μάλλον μία ποδοσφαιρική ομάδα. Κι όμως, υπάρχει ένας σύλλογος που κατέχει τον τίτλο και μάλιστα υπερηφανεύεται γι` αυτόν!

Η Ίμπις είναι μία βραζιλιάνικη ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος της πολιτείας Περναμπούκο κι έχει κερδίσει μία θέση στο ρεκόρ Γκίνες ως η «χειρότερη ομάδα στον κόσμο»! Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1938 από εργάτες στον τομέα του βαμβακιού και σταδιακά έγινε επαγγελματικός, συμβάλλοντας και στη δημιουργία της Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας του Περναμπουκάνο.

Πριν τρεις δεκαετίες πήρε το συγκεκριμένο… παράσημο, καθώς για 3 χρόνια κι 11 μήνες δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία νίκη! Για 23 αγώνες, οι παίκτες της δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν, ενώ μόνο σε 4 ματς το 1978, δέχτηκε 44 γκολ, χωρίς να πετύχει ούτε ένα!

Το 2000, θέλοντας να κάνει τον απολογισμό των πάνω από 60 χρόνων ζωής της, καταμέτρησε 62 γκολ υπέρ της, κάτι που σημαίνει κάτι παραπάνω από ένα γκολ κατά μέσο όρο σε κάθε χρόνο υπάρξής της! Όσον αφορά τα γκολ που είχε δεχτεί, το μέτρημα σταμάτησε στα 3.550!

Αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που έχει μείνει στην ιστορία, καθώς είναι η πρώτη βραζιλιάνικη ομάδα που είχε γυναίκα πρόεδρο. Επρόκειτο για την κουνιάδα του τωρινού της ισχυρού άνδρα, Οζίρ Ράμος, την Σίλβια Κόστα, η οποία τόνιζε: «Η Ίμπις δεν βγαίνει στο γήπεδο ούτε για να κερδίσει, ούτε για να χάσει. Βγαίνει για να αγωνιστεί και να το διασκεδάσει».

Παρά το τραγικό σερί της, η ομάδα δεν το έβαλε κάτω και κράτησε περήφανη τον τίτλο της, βάζοντάς τον και στο έμβλημά της! Μάλιστα, πέρυσι… απογοήτευσε, καθώς πλασαρίστηκε 13η στο τοπικό πρωτάθλημα, πάνω από τις Φεροβιάριο και Ατλέτικο Περναμπουκάνο, με τους οπαδούς της να διαμαρτύρονται για την καλή της πορεία, τονίζοντας ότι θέλουν οι παίκτες να διατηρήσουν τον ρομαντισμό του παιχνιδιού!

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρός της, ξεκαθάρισε ότι, ό,τι και να συμβεί, δεν πρόκειται να αφαιρέσει τον χαρακτηρισμό από το έμβλημα, αν και στόχος της ομάδας είναι κάποια στιγμή να καταφέρει να εξασφαλίσει την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία του περιφερειακού πρωταθλήματος.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στη Βραζιλία και την αναμέτρηση της Εθνικής Ισπανίας με την Ουρουγουάη στη γειτονική της Ίμπις πόλη Ρεσίφε, μάλιστα, ο Ράμος… προκάλεσε τους Πρωταθλητές Κόσμου κι Ευρώπης σε φιλική αναμέτρηση.

«Είμαστε στη διάθεσή τους. Βρισκόμαστε ήδη σε περίοδο προετοιμασίας, καθώς το πρωτάθλημά μας ξεκινά στις 5 Αυγούστου. Θα ήταν ενδιαφέρον να έρθουμε σε επαφή μαζί τους. Τους προκαλούμε να το αντιμετωπίσουν σαν προπόνηση», δήλωσε. Θα… τολμήσει η ομάδα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε να ανταποκριθεί στην πρόκληση;



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου