Σίδνεϊ και Μελβούρνη τιμούν τον Κωνσταντίνο Καβάφη

Ολοκληρώνεται την Πέμπτη στη Σχολή Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας, το διεθνές συμπόσιο για τον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη που εγκαινιάστηκε την Τρίτη με επιτυχία.

Για τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη γέννησή του και των 80 χρόνων από το θάνατό του, προσκλήθηκαν, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιου Ουαλίας, επιστήμονες από όλο τον κόσμο και συζητούν την πολιτιστική σημασία του έργου του και τη διαχρονικότητα της ποίησής του.

Ανάμεσά τους διεθνούς φήμης ακαδημαϊκοί, συμπεριλαμβανομένων των, Δρ Μαρία Boletsi Πανεπιστημίου Leiden, Δρ Αντώνη Δρακόπουλο Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, αναπληρωτή καθηγητή Karen Emmerich Πανεπιστήμιο Όρεγκον ΗΠΑ, καθηγητή Gregory Jusdanis Πανεπιστημίου Ohio State ΗΠΑ, καθηγητή Βρασίδα Καραλή Νέας Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Σίδνεϊ Sir Nicholas Laurantos, Δρ Δημήτρη Παπανικολάου Πανεπιστημίου Οξφόρδης, Δρ Γεώργιο Συρίμη Πανεπιστημίου Yale ΗΠΑ και καθηγητή Μιχάλη Τσιανίκα Πανεπιστημίου Flinders.

Σειρά έχουν το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη για να τιμήσουν τον Καβάφη. Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Συγγραφέων του Φεστιβάλ «Αντίποδες» που είναι φέτος αφιερωμένο στο έργο του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη.
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου