Καρέ καρέ η δημιουργία τρομακτικής καταιγίδας στις ΗΠΑ


Tη μανία της φύσης συμπυκνώνει το βίντεο του κυνηγού καταιγίδων Μάικ Ολμπίνσκι. Παρακολουθώντας το κανείς μπορεί να δει καρέ-καρέ την καταιγίδα που ξέσπασε στις 3 Ιουνίου στο Τέξας και σάρωσε τα πάντα.

Στο βίντεο το οποίο είναι κατασκευασμένο με την τεχνική time lapse, δηλαδή με διαδοχικές εικόνες, μπορεί να δει κανείς την καταιγίδα από το ξεκίνημά της μέχρι και το ξέσπασμά της: Από τη στιγμή που τα σύννεφα πυκνώνουν και ο ουρανός μαυρίζει, μέχρι και τη στιγμή που το νερό πνίγει τα πάντα.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τη στιγμή που είδαμε την καταιγίδα. Κάτι σαν αυτό ήταν ο μακροπρόθεσμος στόχος μου. Αυτή ήταν η τέταρτη χρονιά μου που κυνηγούσα στα πεδινά και ποτέ δεν είχα έρθει τόσο κοντά σε μια τέτοια καταιγίδα. Ήταν κάτι σαν δικαιοσύνη για τους κόπους μου. Η λήψη έγινε με ένα φακό 14 χιλιοστών. Φαίνεται σαν να είμαι μακριά και ασφαλής, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια τρελή κατάσταση και ήμασταν έτοιμοι να μας διασώσουν ανά πάσα στιγμή » αναφέρει ο Ολμπίνσκι.






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου