Ενωμένοι στους δρόμους του Λονδίνου!


Οπαδοί της Λίβερπουλ, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Τότεναμ και της Άρσεναλ βγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου, διαδηλώνοντας έξω από τα γραφεία της Πρέμιερ Λιγκ για τις τιμές, τους χορηγούς και γενικά όλα στοιχεία του μοντέρνου ποδοσφαίρου που νιώθουν ότι καταστρέφει το παιχνίδι. Φυσικά, η κοινή πορεία οπαδών των μεγάλων ομάδων δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο, ενώ όλα δείχνουν ότι οι κοινές δράσεις θα έχουν συνέχεια.

«Φτάνει πια. Καλούνται όλοι οι οπαδοί που νοιάζονται για το μέλλον του παιχνιδιού να διαμαρτυρηθούν κατά των σκανδαλωδών τιμών», ανέφερε το κάλεσμα που απήυθυναν με κάθε τρόπο οι οπαδοί. Με σημαίες, πλακάτ και καπνογόνα, οι οπαδοί βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, ειρηνικά και με διάθεση αρμονικής συνεργασίας. Μέσω του site thunderclap, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διάδοση μηνυμάτων μέσω διαδικτύου, έστειλαν τη δική τους παρέμβαση.

«Για πολύ καιρό οι οπαδοί έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης, με την αφοσίωσή τους να θεωρείται δεδομένη. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν αυξηθεί πολύ πάνω από τον πληθωρισμό και αυτό έχει συντελέσει στην απομάκρυνση υποστηρικτών από το παιχνίδι. Με τα συνεχώς αυξανόμενα χρήματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τα οφέλη των οπαδών πρέπει να βελτιώνονται σε συνάρτηση με την αύξηση του πλούτου. Ωστόσο, οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι και οι αρχές βασίζονται στις αντιπαλότητες των οπαδών ώστε να τους εκμεταλλευτούν.

Στο 150ο έτος της FA βλέπουμε ότι το ήθος του παιχνιδιού σε αυτή τη χώρα δεν αντιπροσωπεύει τις ίδιες αξίες από τις οποίες φτιάχτηκε το παιχνίδι. Οι σύλλογοι μας λένε ότι θέλουν περισσότερα χρήματα για να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν, ότι χρειάζεται να χρεώνουν περισσότερο τα εισιτήρια επειδή το κάνουν τα άλλα κλαμπ. Η Πρέμιερ Λιγκ μας λέει ότι είναι επιλογή των συλλόγων και ότι δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι.

Όλες οι πλευρές κρύβονται πίσω από δικαιολογίες, περιμένοντας από τους οπαδούς απλά να τις αποδεχθούν και με δυσφορία να συνεχίζουν να πληρώνουν τις υψηλές τιμές για εισιτήρια, να πληρώνουν τα ακόμα πιο εκβιαστικά ποσά των ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών. Περιμένουν από εμάς να θέλουμε να πληρώνουμε περισσότερα, έτσι ώστε να πληρώνεται ένας ποδοσφαιριστής που φοράει τη φανέλα της ομάδας για ένα σύντομο χρονικό διάστημα με ακόμα περισσότερα χρήματα, με την ελπίδα ο σύλλογος να τερματίσει υψηλότερα, για να πάρει περισσότερα λεφτά και να δώσει σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές ακόμα περισσότερα.

Οπαδοί από διαφορετικά κλαμπ ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα μέτωπο, έτσι ώστε οι σύλλογοι να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γραμμή τους ότι χρεώνουν περισσότερο και εμείς πρέπει να το δεχόμαστε, ή η Πρέμιερ Λιγκ να μην μπορεί να πει ότι τα κοινά είναι καλά και άρα όλοι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι».

Τον Μάιο, οπαδοί από όλες τις ομάδες συναντήθηκαν για να συζητήσουν τα θέματα που τους αφορούν και είχαν κανονίσει την κοινή πορεία της 19ης Ιουνίου. Παράλληλα, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση κατά συγκεκριμένων χορηγών, που νιώθουν ότι κάνουν κακό στο παιχνίδι και να σχηματίσουν κοινό μέτωπο από εκπροσώπους συλλόγων ,ωστε μεταξύ των ήδη υπαρχόντων φορέων, όπως η Supporter’s Direct, να δουλέψουν πάνω στα ζητήματα.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, οι παραπάνω δράσεις είναι μόνο η αρχή. Πλέον, οπαδοί από όλα τα κλαμπ τονίζουν ότι δεν πάει άλλο και ότι το ποδόσφαιρο χωρίς τους οπαδούς δεν είναι τίποτα!

Για περισσότερα, δες στο twitter: #footballwithoutfansisnothing, #alltogethernow19





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου