FIFA: Αυστηρότερες ποινές για κρούσματα ρατσισμού


Το κορυφαίο ποδοσφαρικό όργανο στον κόσμο αυξάνει την ελάχιστη τιμωρία για ρατσιστική συμπεριφορά, σε αποκλεισμό από τους αγώνες για πέντε παιχνίδια. «Τώρα κάνουμε κάτι», δηλώνει ο πρόεδρος της FIFA Sepp Blatter. Στον αποκλεισμένο παίχτη ή συνεργάτη και υπάλληλο της εκάστοτε ομάδας θα απαγορεύεται να εισέρχεται σε οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό γήπεδο κατά τη διάρκεια της τιμωρίας του, σύμφωνα με το νέο κανονισμό.

Oi ποδοσφαιρικές ομάδες θα αντιμετωπίζουν από εδώ και στο εξής σκληρότερες ποινές για ρατσιστικά κρούσματα. Στις ποινές περιλαμβάνονται η αφαίρεση βαθμών, ακόμη και ο αποκλεισμός από διοργανώσεις.

Η σχετική απόφαση της FIFA πάρθηκε κατά την ετήσια συνεδρίαση της στις 31 Μάιου μετά και τα πρόσφατα προβλήματα στην Ιταλία και τη Μ. Βρετανία.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, σοβαρές ή επαναλαμβανόμενες παραβάσεις από ένα σύλλογο ή τους οπαδούς του μπορούν επίσης να οδηγήσουν μία ομάδα στον αποκλεισμό της από ομίλους, όπως το Champions League.

Έγκριση από την συντριπτική πλειοψηφία

Τα μέτρα, τα οποία πέρασαν με πλειοψηφία 99% σε μυστική ψηφοφορία των χωρών-μελών της, υπαγορεύουν ακόμη ότι οι παίκτες ή οι παράγοντες ομάδων που κρίνονται ένοχοι για ρατσιστική συμπεριφορά σε οποιοδήποτε αγώνα, θα αποκλείονται από τουλάχιστον 5 παιχνίδια. Ο αποκλεισμένος παίκτης ή παράγοντας δεν θα μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε γήπεδο κατά τη διάρκεια της κύρωσης.

«Τώρα κάνουμε κάτι», δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος τη FIFA Sepp Blatter, η οποία ακολούθησε την έξαρση ρατσιστικών περιστατικών στον χώρο του ποδοσφαίρου στην Ιταλία.

Ο παίκτης της Milan Kevin-Prince Boateng, από την Γκάνα, αποχώρησε από το γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα, όταν δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς. Επιπλέον, ένας αγώνας της μεταξύ της Μίλαν και της Ρόμα σταμάτησε λόγω ρατσιστικών ύβρεων οπαδών της Ρόμα εναντίον μαύρων παικτών.

Τα παραπάνω οδήγησαν τη FIFA να δημιουργήσει μία αντιρατσιστική ομάδα εργασίας υπό τον Jeffrey Webb, αντιπροέδρου της FIFA και τον πρόεδρο της CONCACA, με βασικό στόχο να υπάρξουν αυστηρότερες κυρώσεις.

Μετά το ψήφισμα που εγκρίθηκε από την συνεδρίαση της FIFA, εξαρτάται πλέον από κάθε μία εκ των 209 χωρών-μελών να το εφαρμόσουν και να το ενισχύσουν.

Η περίπτωση Suarez

Η UEFA ενέκρινε έναν σκληρότερο αποκλεισμό -από 10 ματς- για ρατσιστικές πρακτικές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ στον επιθετικό της Liverpool, Luis Suarez, απαγορεύτηκε να αγωνιστεί σε οκτώ παιχνίδια του αγγλικού ποδοσφαίρου εξαιτίας ρατσιστικής συμπεριφοράς απέναντι στον αμυντικό της Manchester United,Patrice Evra, κατά τη διάρκεια της Premier League.




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου