Μια μικρή νίκη των οπαδών


Αρκετοί από τους οπαδούς της Κάρντιφ Σίτι έχουν «κόψει» το γήπεδο, αφού ο Μαλαισιανός ιδιοκτήτης Βινσέντ Ταν, άλλαξε το σήμα και τα χρώματα της ομάδας. Η πίεση των οπαδών κατάφερε ωστόσο να του αλλάξει τα σχέδια για την εμφάνιση της νέας χρονιάς

Η άνοδος στην Πρέμιερ Λιγκ χρύσωσε το χάπι για αρκετούς οπαδούς της ουαλικής ομάδας. Αρκετοί όμως δεν πανηγύρισαν, έχοντας δει την ταυτότητα της αγαπημένης τους ομάδας να ξεθωριάζει. Το bluebird που υπήρχε στο σήμα έγινε δράκος και το παραδοσιακό μπλε έγινε κόκκινο. Τα χρώματα και το έμβλημα ενός συλλόγου αποτελούν μέρος της ιστορίας του, οπότε είναι δεδομένο πως για τους οπαδούς τέτοιες αλλαγές δεν είναι αποδεκτές. Πόσω μάλλον όταν γίνονται για λόγους μάρκετινγκ, για να ανοίξουν πόρτες στην αγορά της Ασίας.

Οι φήμες ήθελαν τον Ταν να είναι έτοιμος να αλλάξει και το όνομα από Κάρντιφ Σίτι σε Κάρντιφ Ντράγκονς, ωστόσο ο κόσμος τον ανάγκασε να κάνει ένα βήμα πίσω. Για τη φετινή χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ, η πρώτη φανέλα της ομάδας είχε σχεδιαστεί σε κόκκινο χρώμα, με το σορτς επίσης κόκκινο, αλλά πιο βαθύ.

Ο κόσμος είχε δεχθεί πέρυσι την κόκκινο φανέλα, αλλά δεν περίμενε σε καμία περίπτωση αντίστοιχο χρώμα και στο σορτσάκι. Αντέδρασε, λοιπόν, έντονα, εκφράζοντας μέσω social media τη δυσαρέσκειά του. «Δείχνει σαν να κύλησε η βαφή από τη φανέλα στο σοτρσάκι», τόνισε ένας οπαδός, ενώ ένα άλλο σχόλιο ανέφερε: «Η εμφάνιση με σκότωσε. Αντέχω το κόκκινο, αλλά σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις, είναι λάθος».

Βλέποντας τα παράπονα να αυξάνονται, ο Μαλαισιανός αποφάσισε να κάνει μια μικρή παραχώρηση, δίνοντας στους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτή το χρώμα του σορτς. Φυσικά, οι επιλογές ήταν συγκεκριμένες: Κόκκινο, βαθύ κόκκινο, άσπρο και μαύρο. Τελικά, επέλεξαν το μαύρο, όπως δηλαδή ήταν το κιτ και την προηγούμενη χρονιά.

Προφανώς πρόκειται για κάτι ελάχιστο μπροστά στις αλλαγές που έχει επιφέρει στο DNA του συλλόγου. Ωστόσο, η αντίδραση του κόσμου, που τελικά κατάφερε να πείσει τον Ταν να κάνει πίσω, δείχνει ότι κάτι κινείται, αφού οι δύο προηγούμενες αποφάσεις του είχαν περάσει. Φυσικά, το μεγάλο στοίχημα θα αποτελέσει η αντίδραση αν τελικά επιβεβαιωθούν οι φήμες και ο Μαλαισιανός προτείνει αλλαγή ονόματος…



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου