Βοηθώντας τα προσφυγόπουλα της Συρίας


Το ποδόσφαιρο δείχνει για ακόμη μια φορά τον κοινωνικό του χαρακτήρα. Αυτή τη φορά το πραγματοποιεί στην Ιορδανία, όπου έχουν βρει καταφύγιο οι πρόσφυγες από τη γειτονική Συρία που αποτελεί εμπόλεμη ζώνη.

Μπορεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να έχει προξενήσει ερωτηματικά αρκετές φορές με τη στάση της, ωστόσο η πρωτοβουλία της σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ιορδανίας είναι θετική.

Τις προσεχείς μέρες αμφότερες θα δουλέψουν μαζί ώστε να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου σε παιδιά από τη Συρία, τα οποία έχουν καταφύγει με τις οικογένειές τους στην Ιορδανία ως πολιτικοί πρόσφυγες με τον πόλεμο να μαίνεται στο συριακό έδαφος.

Εκτός από το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα που θα τρέξει για τις επόμενες πέντε ημέρες, ήδη έχει κατασκευαστεί γήπεδο με τεχνητό χλοοτάπητα έπειτα από δωρεά 200,000 δολαρίων ενώ έχουν διανεμηθεί και 15,000 φανέλες στους πρόσφυγες από τη Συρία.

Παράλληλα τα παιδιά των προσφύγων από τη Συρία θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν με διάφορες άλλες δραστηριότητες εκτός του ποδοσφαίρου, περνώντας για ένα χρονικό διάστημα ξέγνοιαστα, ξεχνώντας έτσι για λίγο τον φόβο που βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

«Το πρόγραμμα αυτό παρέχει μια ανακούφιση στους πρόσφυγες ενώ παράλληλα δίνει μία σημαντική ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να αναπτύξουν το ποδόσφαιρο και να μάθουν τα μυστικά του μέσα στις δικές τους κοινότητες.

Είναι καθήκον μας να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του ποδοσφαίρου μέσα σε αυτές τις κοινότητες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα. Θα ακολουθήσουν ανάλογες διεξαγωγές ποδοσφαιρικών προγραμμάτων μέσα στο επόμενο διάστημα, όπως στη Σομαλία για παράδειγμα», ανέφερε άνθρωπος του προγράμματος.Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου