Ikil Cenote: Ένας υδάτινος παράδεισος επί της γης!

Ονομάζεται «Sacred Blue Cenote» («Ιερή Μπλε Καταβόθρα») και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία στο Μεξικό, ενώ η δημιουργία της συνοδεύεται εδώ και αιώνες από έναν παράξενο θρύλο: Στα βάθη των καταγάλανων νερών της υπάρχει ο «ιερός παράδεισος»…

Η Ikil Cenote, όπως είναι η επιστημονική ονομασία της, βρίσκεται στο Γιουκατάν του Μεξικού και δεν είναι τίποτα άλλο από μια μεγάλη καταβόθρα με νερό, το οποίο διαπερνά τα ασβεστολιθικά πετρώματα του εδάφους, καταλήγοντας στο εσωτερικό της.

Πλούσια βλάστηση, καταρράκτες, δροσερά νερά, βραχώδες έδαφος αλλά και μεγάλο βάθος (που ξεπερνά τα 130 μέτρα) συνθέτουν τη φυσική αυτή «πισίνα», η οποία αποτελεί «must place to be» για τους επισκέπτες αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής.

«Το μυστηριακό τοπίο, η απόκοσμη φυσική ομορφιά αλλά και το απόλυτο σκοτάδι που επικρατεί στα νερά, καθώς τίποτα δεν είναι ορατό, έχουν δημιουργήσει κατά καιρούς διάφορους θρύλους αλλά και τρομακτικές ιστορίες γύρω από το όνομά της», λέει ο υπεύθυνος του πάρκου Ik Kil, όπου ανήκει, και συμπληρώνει: Ιερή ή όχι, η Ikil Cenote δεν μπορεί παρά να είναι ένας «παράδεισο
ς» επί γης…












Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου