Οι αθάνατοι του Ρεσίφε


Οι οπαδοί της Σπορτ Κλαμπ Ρεσίφε έχουν τη φήμη ότι είναι από τους πιο φανατικούς στη Βραζιλία και αποδεικνύουν ξανά ότι η αγάπη για την ομάδα μπορεί να συνδυαστεί με κοινωνικές δράσεις. Μέσω του οπαδικού κινήματος των «Λιονταριών» οι δωρητές οργάνων σημείωσαν τρομερή έκρηξη, ενώ το βίντεο που ετοιμάστηκε για το σκοπό πήρε βραβείο στις Κάννες.

Η δωρεά οργάνων στη Βραζιλία δεν είναι και τόσο δημοφιλής. Σε συνεργασία με την την ομάδα του Ρεσίφε και στη συνέχεια με άλλα κλαμπ, η πρωτοβουλία της σύνδεσης του οπαδικού κινήματος με τον σκοπό αυτό πήρε σάρκα και οστά. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που ανέφεραν να φέρουν το πρότζεκτ εις πέρας, με την έννοια των «αθάνατων οπαδών», κατάφεραν να αυξήσουν σημαντικά τους δωρητές. Η ιδέα τους είναι απλή. Συνδυάζουν το πάθος για την ομάδα των οπαδών με την δωρεά οργάνων, αφού η καρδιά, τα μάτια και οι πνεύμονες θα συνεχίσουν να βρίσκονται αφοσιωμένα στον αγαπημένο σύλλογο του οπαδού!

Η αρχή έγινε με τη Σπορτ Ρεσίφε, οι οπαδοί της οποίας συμμετείχαν με χαρά στο πρότζεκτ Οι κάρτες δωρητών μοιράστηκαν στο γήπεδο της ομάδας, με τις παραγγελίες να γίνονται μέσω εφαρμογής στο Facebook ή ενός απλού e-mail. Στη συνέχεια, μπήκαν στο χορό και οπαδοί άλλων ομάδων, όπως και άνθρωποι που απλά παρακινήθηκαν από την πρωτοβουλία.

Το βίντεο μάλιστα που δημιούργησε η εταιρεία Ogilvy & Mather απέσπασε άκρως θετικά σχόλια και κέρδισε σχετικό βραβείο στις Κάννες για το περιεχόμενό του. Το πρακτορείο προσέλαβε πραγματικούς ασθενείς που ήταν σε λίστα αναμονής για κάποιο όργανο, προκειμένου να απευθυνθούν απευθείας στους οπαδούς. «Υπόσχομαι ότι τα μάτια σου θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την Σπορτ Κλαμπ Ρεσίφε», «Υπόσχομαι ότι οι πνεύμονές σου θα συνεχίσουν να αναπνέουν για την Σπορτ Κλαμπ Ρεσίφε», «Υπόσχομαι ότι η καρδιά σου πάντα θα χτυπά για τη Σπορτ Κλαμπ Ρεσίφε», αναφέρουν οι ασθενείς.

Με τον τρόπο αυτό συνδυάζουν την αγάπη των οπαδών-δωρητών με τον ανώτερο σκοπό της δωρεάς οργάνων. Οι οπαδοί που έγιναν δωρητές ξεπέρασαν τις 55.000 και περισσότεροι από όσοι χωρούν στο γήπεδο της ομάδας! Ο μεγάλος αριθμός τους προκάλεσε αύξηση 54% στους δωρητές οργάνων στο Περναμπούκο!

«Πρώτα ο Θεός, δεύτερη η Σπορτ Κλαμπ Ρεσίφε, τρίτη η οικογένεια, τέταρτη η δουλειά», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.

Δείτε το βραβευμένο video:

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου