Ένα τζαμί από κρύσταλλο


Στο Ισλαμικό Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μαλαισίας τα όρια μεταξύ της προσευχής και του design μπερδεύονται επιτυχημένα. Αν και το Κρυστάλλινο τζαμί είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο που κόστισε πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια, αποτελεί επίσης έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ισλαμικούς τόπους λατρείας στον κόσμο. Δημιουργήθηκε από ατσάλι και γυαλί και η δομή είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο.

Με κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, διατηρώντας όμως όλα τα ιστορικά και θρησκευτικά στοιχεία, το νερό αντανακλά στο γυαλί, ενώ το φως από το εσωτερικό κάνει ειδικά το βράδυ ωραία παιχνιδίσματα στον ορίζοντα. Οι εικόνες κατά τη νυχτερική ώρα εντυπωσιάζουν, ενώ ολόκληρος ο χώρος αποτελεί έναν ύμνο στο σύγχρονο design. Πλήθος κόσμου έρχεται εδώ για να θαυμάζει το οικοδόμημα που αποτελεί ένα ντόπιο αριστούργημα αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών, που είναι ιδιαίτερα περήφανοι για το έργο τους.
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου