Valdes forever!


Σίγουρα δεν είναι ένας από τους τερματοφύλακες που θεωρούνται – με τα μέχρι στιγμής δεδομένα – από τους κορυφαίους όλων των εποχών στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που υπερασπίζεται την εστία μίας εκ των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη, τα φώτα πέφτουν αναπόφευκτα πάνω του. Και μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα στο τέλος της χρονιάς στην οποία έχει ξεκινήσει εξαιρετικά και με την ομάδα να μην έχει βρει αντικαταστάτη του, ο Βίκτορ Βαλντές, που κατά καιρούς τα έχει… ακούσει για τις γκέλες του, έχει βρει ακόμα περισσότερους υποστηρικτές.

Οι οπαδοί επιθυμούν την παραμονή του και την ολοκλήρωση της καριέρας του στο Καμπ Νου κι ένας από αυτούς και μέλος του συλλόγου έχει ξεκινήσει ακόμα και εκστρατεία προκειμένου να τον πείσει να συνεχίσει στην πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Ο Μαρκ Νταρνέ, μέλος υπ` αριθμόν 132.330 της Μπαρτσελόνα, έφτιαξε μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ με το όνομα «Valdes forever» (www.valdesforever.hol.es) στην οποία συντονίζει τις προσπάθειες των φιλάθλων να πείσουν τον Ισπανό γκολκίπερ να παραμείνει.

Εκεί, ο 21χρονος φοιτητής τηλεπικοινωνιών από τη γειτονιά Les Corts της Βαρκελώνης προτείνει τρόπους στήριξης του τερματοφύλακα, τόσο στο γήπεδο, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας από αυτούς είναι να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του στο 30ό λεπτό του πρώτου και του δευτέρου ημιχρόνου σε κάθε αγώνα στο Καμπ Νου. Η επιλογή του λεπτού δεν έγινε τυχαία, με τον Νταρνέ να εξηγεί:

«Το ιδανικό θα ήταν στο 1ο λεπτό, αφού αυτό είναι το νούμερο που φορά στη φανέλα του, αλλά ξέρω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν περίπλοκο, καθώς σε αυτό το χρονικό σημείο του ματς, ο κόσμος ακόμα φθάνει στο γήπεδο. Και ούτε στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου θα ήταν καλό, καθώς οι θεατές περιμένουν ακόμα για το σάντουίτς τους. Υπολογίζοντας, επίσης, το γεγονός ότι στο 17ο λεπτό ακούγονται συνήθως συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, σκέφτηκα ότι το καλύτερο θα ήταν να το κάνουμε στο 30ό λεπτό».

Στην ιστοσελίδα, που είναι στα καταλανικά, τα ισπανικά και τα αγγλικά, υπάρχουν ακόμα και τα συνθήματα που μπορεί να φωνάζει ο κόσμος. Στο πρώτο ημίχρονο καλούνται να φωνάζουν συνεχώς «Οε οε οε, Βίκτορ Βαλντές» και στο δεύτερο «Εμείς σε αγαπάμε, Βίκτορ μείνε!».

Παράλληλα, προσκαλεί τους οπαδούς να μπουν και στην πλατφόρμα change.org, προκειμένου να συγκεντρωθούν υπογραφές για την παραμονή του Ισπανού διεθνούς.

Μένει να δούμε αν η πρωτοβουλία του θα συγκινήσει τον – αποφασισμένο μέχρι στιγμής να φύγει – Βαλντές…



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου