Ακυκλοφόρητα τραγούδια των Beatles απο το 1963 διατίθενται αποκλειστικά στο iTunes


Από συλλογές, επανακυκλοφορίες, remastering, άλλο τίποτα. Μετά από κάμποσες δεκαετίες, οι Μπιτλς εξακολουθού να συνεγείρουν τα πλήθη και να πουλάνε. Αυτή τη φορά έρχεται στο... φως και στα αυτιά μας (βεβαίως) ένα άλμπουμ που φέρει τον τίτλο «The Beatles Bootleg Recordings 1963».

Πρόκειται για 59 ανέκδοτες εκτελέσεις, οι οποίες ήταν για λογαριασμό του BBC και διατίθενται αποκλειστικά από την διαδικτυακή υπηρεσία iTunes. Υπήρξε αρκετό... νομικό παρασκήνιο μέχρι το εν λόγω άλμπουμ να φτάσει στο iTunes, όπως αναφέρει και σημερινό δημοσίευμα των Νέων.
Συγκεκριμένα υπήρξε μια απρόοπτη εξέλιξη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων. Σύμφωνα με αυτήν, οι μουσικές ηχογραφήσεις προστατεύονται για εβδομήντα χρόνια εκτός από όσες απλώς σκονίζονται σε κάποια αποθήκη, που καλύπτονται μόνο για πενήντα.

Με την προθεσμία λοιπόν να εκπνέει εντός του τρέχοντος έτους, η εταιρεία Apple (απλή συνωνυμία με τη «μητέρα» των iTunes) αποφάσισε να διαθέσει στην αγορά όλο το αξιοπρεπές υλικό που ηχογράφησαν οι Beatles μέσα στο 1963. Σε αντίθεση περίπτωση θα μπορεί να το εμπορευτεί οποιοσδήποτε το αποκτήσει.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ σαφώς και δεν έχει την αίγλη του κλασικού «Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band», οι ακροατές όμως θα μπορούν να απολαύσουν τραγούδια όπως τα «Bad to me» και «I' m in love», που το συγκρότημα έγραψε αλλά παραχώρησε στους Dakotas, όπως και πάνω από μία εναλλακτικές βερσιόν των «She loves you», «A taste of honey» και άλλων.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου