Πώς να φερόμαστε στους ρατσιστές


Το πιο έξυπνο αντιρατσιστικό βίντεο. Στην οικονομική θέση μιας πτήσης, μια γηραιά λευκή κυρία κάθεται δίπλα σε έναν μαύρο νεαρό. Η κυρία φωνάζει την αεροσυνοδό για να διαμαρτυρηθεί, λέγοντας «δεν μπορώ να συν-ταξιδέψω με έναν νέγρο!».

Η κατάληξη της ιστορίας μας έκανε όλους να ονειρευτούμε πως είμαστε στη θέση της αεροσυνοδού, μόνο και μόνο για να έχουμε την ικανοποίηση να ξεστομίσουμε την τελική απάντηση. Ένα από τα πιο έξυπνα αντιρατσιστικά βίντεο βάζει το ρατσισμό στη θέση του, χωρίς ούτε καν να υψώσει τον τόνο της φωνής.

Creative team: Marcelo Lourenço/Pedro Bexiga. Director: João Carlos Pellote. Production Company: Show Off. Awards: Fiap, Eurobest, CCP, Cannes, one of the most awarded spot in Portugal 2000


Δείτε το βίντεο:ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου