Αυτοκίνητο από Lego που κινείται με πεπιεσμένο αέρα

Πεντακόσιες χιλιάδες τουβλάκια Lego χρειάστηκαν για να κατασκευαστεί το (απόλυτα λειτουργικό) αυτοκίνητο της φωτογραφίας που αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας μεταξύ ενός Αυστραλού επιχειρηματία και ενός Ρουμάνου τεχνικού στη Μελβούρνη.

Το αυτοκίνητο κινείται με πεπιεσμένο αέρα που τροφοδοτείτέσσερις μηχανές με 256 πιστόνια και αποθηκεύεται σε δύο δεξαμενές και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 20 χλμ/ώρα.

Τα πάντα είναι κατασκευασμένα από Lego εκτός από τις ρόδες, ενώ για την ολοκλήρωση του καινοτόμου οχήματος που πήρε το όνομα Super Awesome Micro χρειάστηκαν 18 μήνες.

Η συναρμολόγηση έγινε στη Ρουμανία προτού το όχημα μεταφερθεί στην Αυστραλία για νέα συναρμολόγηση και δοκιμές.

Τα χρήματα για την πραγματοποίηση του σχεδίου συγκεντρώθηκαν μετά την ανάρτηση ενός tweet από τον Ρουμάνο τεχνικό, ο οποίος ζητούσε χρήματα από ενδιαφερόμενους να επενδύσουν σε ένα φοβερό σχέδιο: «Όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει 500-1.000 δολάρια σε ένα φοβερό σχέδιο που δεν έχει ξαναγίνει, να μου στείλει tweet. Χρειάζομαι περίπου 20 άτομα», έγραφε.

Ο συνεργάτης του τεχνικού Στιβ Σαμαρτίνο, δήλωσε στο BBC πως δεν ήταν ούτε «λάτρης των αυτοκινήτων ούτε φανατικός των Lego.

«Είμαι λάτρης της τεχνολογίας και ήθελα να δείξω πως όλα είναι πιθανά όταν υπάρχουν ιδέες που χρηματοδοτούνται και νέοι άνθρωποι με ταλέντο που έχουν όρεξη για δουλειά» δήλωσε.

«Γνώρισα αυτόν τον τρελό Ρουμάνο έφηβο στο διαδίκτυο και είχαμε αυτή την ιδέα, αλλά ήξερα πως δεν μπορούσα να αντέξω οικονομικά τη χρηματοδότησή του» πρόσθεσε.

Σαράντα Αυστραλοί προσέφεραν μετρητά κι έτσι το όπως ονομάστηκε, έγινε πραγματικότητα.

«Το οδηγήσαμε σε ένα προάστιο της Μελβούρνης. Ο κινητήρας είναι εύθραυστος και ο μεγαλύτερος φόβος μας ήταν να μην γίνει μια τεράστια έκρηξη από Lego και τραυματιστεί κάποιος περαστικός» δήλωσε ο Σαμαρτίνο.

Δείτε το βίντεο:




ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου