Yποχρεωτικές χριστουγεννιάτικες διακοπές…


Στις 26 Δεκεμβρίου, την περίφημη Boxing Day, η Αγγλία παίζει κανονικά ποδόσφαιρο, ενώ στη χώρα μας, όπως και σε άλλες κάνουν διακοπές. Τι γίνεται όμως με εκείνους τους ποδοσφαιριστές που κάνουν διακοπές, χωρίς να έχουν την επιλογή;

Πίσω από τη λάμψη της Πρέμιερ Λιγκ και αρκετών ομάδων της Τσάμπιονσιπ, υπάρχουν άνεργοι ποδοσφαιριστές χαμηλότερων κατηγοριών που τα Χριστούγεννα κάνουν… αναγκαστικές διακοπές. Και όλα αυτά στην Αγγλία. Για την Ελλάδα, ούτε λόγος…

Ο Μπεν Πάρκερ ήταν διεθνής με την Εθνική Αγγλίας Κ19, όταν πέρυσι τον Απρίλιο έμεινε ελεύθερος από τη Λιντς. Δεν κατάφερε να βρει ομάδα, παρότι είχε πράγματα να δείξει και τα Χριστούγεννα ήταν άνεργος. Στις αρχές του Δεκέμβρη η Μπέρι αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία, αλλά λόγω των οικονομικών της προβλημάτων της επιβλήθηκε μεταγραφικό εμπάργκο, με αποτέλεσμα ο Πάρκερ να μείνει στον αέρα.

«Το παράξενο είναι ότι όταν παίζεις τα Χριστούγεννα απλά εύχεσαι να είχες λίγο ελεύθερο χρόνο, αλλά πέρυσι το μόνο που ήθελα ήταν να παίξω λίγο ποδόσφαιρο. Το βρήκα αρκετά δύσκολο, αλλά απόλαυσα το γεγονός ότι είχα τη δυνατότητα να κάνω κάποια πράγματα που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα τα έκανα, όπως το να πιω ένα ποτό τα Χριστούγεννα», τονίζει ο ίδιος στο BBC, βλέποντας τις Άγιες Μέρες από μια διαφορετική σκοπιά.

«Ο κόσμος νομίζει ότι μόνο και μόνο επειδή είσαι ποδοσφαιριστής έχεις χρήματα. Πράγματι, βγάζεις καλά χρήματα για αυτό που κάνεις, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζει ο κόσμος. Ήμουν τυχερός επειδή ο ατζέντης μου με βοήθησε να αποταμιεύσω κάποια λεφτά όταν ήμουν στη Λιντς, οπότε τα είχα στη συνέχεια. Οι περισσότεροι δεν το κάνουν αυτό και αν καταλήξουν εκτός παιχνιδιού, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ άσχημα. Έχω δει κόσμο που μπλέκεται σε μπελάδες με αλκοόλ ή τζόγο όταν μένουν από δουλειά στο ποδόσφαιρο», προσθέτει, δείχνοντας ότι για τους ποδοσφαιριστές το πέρασμα στη σκοτεινή πλευρά δεν είναι δύσκολο. Και τα παραδείγματα είναι πολλά.

Κάποιοι, αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, φροντίζουν να χαράξουν εναλλακτικό δρόμο. Τον Μάιο, ο Ντάνι Στίβενς έμεινε ελεύθερος από την Τορκί. Δεν κατάφερε να βρει ομάδα και έτσι έκανε σεμινάρια ώστε να μπορεί να δουλέψει ως personal trainer. «Aν παίζεις σε μεγάλο πρωτάθλημα, μπορείς να πας παντού να παίξεις, επειδή τα χρήματα που θα έχεις πάρει θα αποτελέσουν καλύψει. Αλλά όταν είσαι σε μικρότερες κατηγορίες και ταξιδεύεις και πρέπει να σκεφτείς το νοίκι σου, τα πράγματα είναι δύσκολα», τονίζει χαρακτηριστικά στο βρετανικό δίκτυο.

«Δεν με νοιάζει αν είναι Χριστούγεννα ή μέσα Ιουνίου. Δεν έχω ομάδα και το σκέφτομαι κάθε μέρα», τονίζει. Όπως κάνουν, άλλωστε, χιλιάδες και χιλιάδες άνεργοι…


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου