Στο πλευρό τους στα δύσκολα


Λένε ότι οι οπαδοί, όπως και οι πραγματικοί φίλοι, φαίνονται στα δύσκολα. Όταν μία ομάδα είναι επιτυχημένη, έχει δίπλα της τους φιλάθλους της. Τί γίνεται, όμως, όταν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά; Τότε ξεχωρίζουν οι πραγματικοί οπαδοί από τους συγκυριακούς.

Η CAP Ciudad de Murcia δεν διανύει μία καλή σεζόν. Βρίσκεται στην 12η θέση της Preferente, με τον σύλλογο να προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανεβάσει το ηθικό των παικτών. Σε αυτό το πλαίσιο, τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη, ενώ διοργανώνει και ειδικές ενέργειες για να τους «δέσει» περισσότερο.

Πηγαίνοντας στην προπόνηση, οι παίκτες πίστευαν ότι οι ψυχολόγοι της ομάδας και το τεχνικό τιμ είχε οργανώσει άλλη μία τέτοια ιδιόμορφη «συνεδρία», όταν ζητήθηκε από την πρώτη ομάδα και την ομάδα Νέων να ξαπλώσει στο γρασίδι και να δέσει τα μάτια στο πλαίσιο μίας μουσικοθεραπείας.

Τότε, όμως, έκαναν αρχικά ηχητικά την εμφάνισή τους οι CityBoys, οι φανατικοί οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι δεν την έχουν εγκαταλείψει στιγμή. Ακόμα κι όταν η ομάδα, γνωστή τότε ως Ciudad de Murcia – απορροφήθηκε το 2007 από τη Granada 74, οι πιστοί φίλαθλοί της δεν το έβαλαν κάτω και το 2010 την επανίδρυσαν υπό το σημερινό της όνομα.

«Θα αναρωτιέσαι γιατί είσαι ξαπλωμένος στο έδαφος. Θα αναρωτιέσαι γιατί έχεις καλυμμένα τα μάτια. Θα είμαστε ειλικρινείς. Σε κοροϊδέψαμε», ακούγεται να λέει μία φωνή, προτρέποντάς τους στη συνέχεια να ακούσουν με προσοχή.

Τότε αρχίζει να μιλά για το βάρος της φανέλας που φορούν οι παίκτες και για το πνεύμα του μαχητή που βρίσκεται στο αίμα του κάθε ποδοσφαιριστή του συλλόγου. «Αυτή η ομάδα και οι οπαδοί της δεν γνωρίζουν τί θα πει ήττα», λέει, υπενθυμίζοντας τη δύσκολη πορεία του συλλόγου κι ενθαρρύνοντάς τους να παλέψουν.

«Το να παραδοθείς δεν υπάρχει ως επιλογή. Απαγορεύεται να εγκαταλείψεις», τονίζει κι επαναλαμβάνει ο εκφωνητής κι όταν οι παίκτες ανοίγουν τα μάτια τους, αντικρίζουν τους πιστούς οπαδούς τους να τους αποθεώνουν με φωνές και βεγγαλικά, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Άλλωστε, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο βίντεο, «όταν τα πράγματα πάνε χειρότερα σε αγωνιστικό επίπεδο, τότε φαίνεται από τί είναι φτιαγμένοι οι οπαδοί». Απολαύστε τη μοναδική εκδήλωση στήριξής τους.

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου