Χώρες με το μεγαλύτερο χάσμα πλούτου


Πλούσιοι και φτωχοί. Το Τοπ των χωρών με τη μεγαλύτερη ανισότητα.

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών πρόσφατα έβγαλε μια έκθεση στην οποία εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η εισοδηματική ανισότητα σε όλο τον κόσμο. Η κατάταξη των χωρών έγινε με βάση έναν αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του συντελεστή Gini, δηλαδή ενός μέτρου στατιστικής που αντιπροσωπεύει την κατανομή του εισοδήματος των κατοίκων ενός έθνους.

Οι σκανδιναβικές χώρες, η Ιαπωνία και η Τσεχική Δημοκρατία έχουν το μικρότερο ποσοστό ανισότητας. Οι ΗΠΑ είναι μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη ανισότητα, με 40,8. Η θλιβερή πρωτιά ανήκει στο Χονγκ Κονγκ με 43,4.

Η Ελλάδα ισοβαθμεί στην ανισότητα με την Ιρλανδία και με 34,3 κερδίζουν την 9η θέση. Το ποσοστό είναι θλιβερό, εάν σκεφτείς ότι και οι δύο χώρες ανήκουν στην Ευρώπη και στη λίστα των ανεπτυγμένων χωρών.

Η Λίστα των χωρών με τη μεγαλύτερη ανισότητα είναι η εξής:

1. Χονκ Κονγκ
2. Σιγκαπούρη
3. Η.Π.Α.
4. Ισραήλ
5. Πορτογαλία
6. Νέα Ζηλανδία
7. Βρετανία και Ιταλία
8. Αυστραλία
9. Ελλάδα και Ιρλανδία
10. Ελβετία
11. Βέλγιο
12. Γαλλία
13. Καναδάς
14. Νότια Κορέα
15. Σλοβενία
16. Ολλανδία
17. Λουξεμβούργο
18. Αυστρία
19. Γερμανία
20. Φινλανδία
21. Τσεχική Δημοκρατία και Νορβηγία
22. Σουηδία
23. Ιαπωνία
24. Δανία


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου