Το παρελθόν του Νίκου Μιχαλολιάκου: Τέσσερις συλλήψεις από το 1974 μέχρι σήμερα


Η σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων ηγετικών μελών της Χρυσής Αυγής, μπορεί να είναι ένα μεγάλο βήμα για την δημοκρατία, αλλά δεν είναι το πρώτο, καθώς ο εθνικιστής ηγέτης του ακοδεξιού μορφώματος έχει περάσει για άλλη μια φορά την πόρτα των φυλακών.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος, δεν είναι άνγωστος με τη Δικαιοσύνη, καθώς έχει συλληφθεί τρεις φορές μέχρι σήμερα, ενώ μάλιστα είχε καθαιρεθεί και απο'τον βαθμό του έφεδρου ανθυπολοχαγού για εκρηκτικά.

Η πρώτη σύλληψη: Τα επεισόδια έξω από την Βρετανική Πρεσβεία

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έγινε ευρύτερα γνωστός τον Ιούλιο του 1974 όταν συνελήφθη έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι διαμαρτυρόμενος για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η δεύτερη σύλληψη: Τα επεισόδια στην κηδεία του βασανιστή της Χούντας

Το 1976 συλλαμβάνεται και πάλι για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου. Κρατήθηκε για ένα διάστημα στον Κορυδαλλό, αλλά δεν δικάστηκε ποτέ λόγω τυπικών κωλυμάτων κατά τη διαδικασία της σύλληψης. Στον Κορυδαλλό φέρεται να συναντήθηκε και με τους πραξικοπηματίες της Χούντας. Ο ίδιος ωστόσο σε δηλώσεις του, υποστηρίζει πως συνελήφθη για «τις ιδέες του».

Η τρίτη σύλληψη για τα εκρηκτικά

Η τρίτη φορά που ο Νίκος Μιχαλολιάκος πέρασε τις πόρτες των φυλακών, ήταν το 1978 όταν συνελήφθη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη ενός έτους, ως μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης η οποία στόχευε στόχευε στην ανατροπή για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το xyzcontagion.wordpress, το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 1978 γίνονται στην Αθήνα και τον Πειραιά 13 αλυσιδωτές εκρήξεις. Η κατάσταση με την ακροδεξιά δραστηριότητα και τις βόμβες φαίνεται να έχει φτάσει στο απροχώρητο και έτσι η Αστυνομία αναγκάζεται να αναλάβει δράση. Με μια επιχείρηση που διαρκεί μία ολόκληρη εβδομάδα, η αστυνομία ανακοίνωσε τη «σύλληψη ατόμων που ανήκουν στην εξτρεμιστική δεξιά και για το οποία έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία που αξιολογούνται», όπως γράφει ο Ριζοσπάστης.

Πλέον, ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη για τέταρτη φορά και όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά είναι αντιμέτωπος με βαριά ποινή.


Δημοσίευματα εποχής για την δράση του Μιχαλολιάκου:





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου