Θεότρελος οινοποιός αποθηκεύει το κρασί του μέσα στη Μεσόγειο σε βάθος 60 μέτρων


Μια θεότρελη ιδέα είχε ο Ιταλός οινοποιός Πιερλουίτζι Λουγκάνο αν ξέμεινε από χώρο στο κελάρι του στην ξηρά. Αποφάσισε να αποθηκεύσει το κρασί του στον απέραντο βυθό της Μεσογείου.

Κατασκεύασε ειδικούς κλωβούς από ανοξείδωτο χάλυβα σε βάθος 60 μέτρων κάτω από την επιφάνεια στις ακτές της πόλης Κιαβάρι στο βορειοδυτική Λιγουρία.

Μάλιστα ο Λουγκάνο ισχυρίζεται ότι ο πυθμένας της θάλασσας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες διατήρησης για το αφρώδες κρασί του.

«Είναι καλύτερα από ό,τι μια υπόγεια κάβα, ειδικά για το εν λόγω κρασί. Η θερμοκρασία είναι τέλεια, δεν υπάρχει φως, το νερό εμποδίζει ακόμα και το παραμικρό ίχνος αέρα να εισχωρήσει στο αλκοόλ ενώ η συνεχής πίεση κρατά τις φυσαλίδες σε αφρώδη κατάσταση», τονίζει με νόημα ο 65χρονος παραγωγός.

Επίσης έχει την ευκαιρία για μια αναζωογονητική βουτιά στα νερά της Μεσογείου κάθε φορά που ξεμένει από κρασί.

Το όνομα του κρασιού μαρτυράει και την προέλευσή του: «Abissi» δηλαδή «Στην Αβυσσο».


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου