Σιγά μην φοβηθεί…

Ο πρώην άσος της Μίλαν, Τζενάρο Γκατούζο, αποτέλεσε πρόσφατα παρελθόν από τον πάγκο της Παλέρμο, την οποία ανέλαβε για να επαναφέρει στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Έχοντας φύγει από τη Σιόν του… ημίτρελου Κρίστιαν Κoνσταντίν για να πάει στην ομάδα του επίσης γνωστού για τις περίεργες αποφάσεις Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι, ο «Ρίνο» είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που ρωτήθηκε αν φοβάται τον ιδιοκτήτη των ροζανέρι: «Φοβάμαι μόνο το θάνατο»…

Έμεινε στην ιστορία για την αυταπάρνηση και το πάθος που έβγαζε στο παιχνίδι του, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι όσο ακόμα αγωνιζόταν μελετούσε πολύ για να γίνει προπονητής. Διάβαζε πράγματα, παρακολουθούσε βίντεο, παρατηρούσε τακτικές, πρότεινε παίκτες. Στην τελευταία του χρονιά στη Μίλαν κινδύνευσε να χάσει τελείως το ένα του μάτι. Θα φοβηθεί τον Ζαμπαρίνι;

«Τα 20 λεπτά που αγωνίστηκα ήταν ένας εφιάλτης. Ένιωθα μεθυσμένος. Τα έβλεπα… τετραπλά. Δυστυχώς, πάντα ακούω τη φωνή μέσα μου που μου λέει να συνεχίσω. Ήμουν τυχερός που έπρεπε να σταματήσω όταν έπεσα πάνω στον Νέστα», τονίζει για το ματς με τη Λάτσιο το 2011, όταν «χτυπήθηκε» για πρώτη φορά από την νευρική διαταραχή.

Ήταν δεδομένο ότι θα γίνει προπονητής και δεν φοβήθηκε να δοκιμάσει στη Σιόν του… τουλάχιστον εκκεντρικού Κονσταντίν. Έγινε ο 29ος ποδοσφαιριστής που απολύεται σε δέκα χρόνια. Στους μήνες που έμεινε στην ελβετική ομάδα τα… είδε όλα. Ωστόσο, αποφάσισε να κυνηγήσει την περιπέτεια ξανά, απαντώντας θετικά στην πρόταση της Παλέρμο, παρότι το αφεντικό της είχε τη φήμη του… παράξενου, που δεν διστάσει να απολύσει τον προπονητή εν βρασμώ ψυχής. Ένας πρόχειρος υπολογισμός τον θέλει να έχει διώξει 26 τεχνικούς, ανάλογα με το πως μετράει κανείς τους πολλούς υπηρεσιακούς που έχει χρησιμοποιήσει.

«Θα υπογράψω τα χαρτιά της απόλυσής του πριν καν τον προσλάβω», έλεγε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Ζαμπαρίνι. Τελικά, φάνηκε ότι σοβαρολογούσε. Η Παλέρμο δεν ξεκίνησε καλά. Ο Γκατούζο άρχισε να αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. «Αν ο πρόεδρος δεν νομίζει ότι μου ταιριάζει ο ρόλος, αυτός θα αποφασίσει. Αλλά έχω την πίστη, την γνώση και το πάθος για τη δουλειά, ενώ και η φιλοσοφία της ομάδας δείχνει κάτι ανάλογο. Αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα συνεχίσω. Αλλιώς, θα συνεχίσω τα μαθήματα προπονητικής χωρίς πρόβλημα και θα μάθω ό,τι χρειάζομαι ακόμα να μάθω», δήλωνε στο Sky Sports. Λόγια ξεκάθαρα, χωρίς ίχνος φόβου για το αφεντικό του.

Αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-1-2 με τους Ερνάντες και Ντιμπάλα δίδυμο στην επίθεση, τα αποτελέσματα προς στιγμήν βελτιώθηκαν. Ο Ζαμπαρίνι, μάλιστα, τόνισε ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να τον διώξει και ότι ακόμα και στις ήττες είχε την εμπιστοσύνη του. Ο Ιταλός σκέφτηκε να τα μαζέψει και να φύγει, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο ενθουσιασμός για το επάγγελμα του τον οδηγεί στο «δεν κάνω βήμα πίσω».

Τελικά, ο Ζαμπαρίνι τον απέλυσε μετά την ήττα από τη Μπάρι, τονίζοντας ότι η απόφαση τον στεναχώρησε πολύ. Ο «Ρίνο» συνεχίζει. Δεν αποθαρύνθηκε από πολλούς αντιπάλους και από δύο τρομερά περίεργους προέδρους. Είναι αποφασισμένος να συνεχίσει, όπως όταν έπαιζε μπάλα…


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου