Το μυστηριώδες νησί που εμφανίστηκε στο Πακιστάν


Ο καταστροφικός σεισμός, μεγέθους 7,7 της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε το Πακιστάν και στοίχισε τη ζωή σε 208 ανθρώπους, ήταν η αιτία να γεννηθεί και ένα νέο νησί!
Το νησί που βρίσκεται σε απόσταση 600 μέτρων από την ακτή, κοντά στα νότια παράλια της χώρας, έχει μήκος 200 μέτρα, πλάτος 100 μέτρα και ύψος 20 μέτρα.

Ένας ψαράς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η δημιουργία του νησιού ήταν μια σταδιακή διαδικασία: «Όλοι οι άνθρωποι από το χωριό βγήκαν για να το δουν και προσεύχονταν την ίδια στιγμή» , είπε.

Γεωλόγοι που μίλησαν για το θέμα στο δικτυακό τόπο LiveScience.com προσφέρουν αρκετές πιθανές εξηγήσεις, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει σε σίγουρη απάντηση. Γεγονός πάντως είναι ότι ένα παρόμοιο νησί είχε εμφανιστεί στον ίδιο θαλάσσιο χώρο και πριν από περίπου 60 χρόνια. Εκείνο το νησί εξαφανίστηκε μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι και το σημερινό νησί δεν θα μείνει για πολύ στην επιφάνεια.















H πρώτη του φωτογραφία από δορυφόρο


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου