Φιλοξενούμενοι σαν στο σπίτι τους


Συνήθως, οι ομάδες προσπαθούν να βρουν τρόπους να προσεγγίσουν τους οπαδούς τους στο γήπεδο. Η Κάρντιφ Σίτι, όμως, προχώρησε ακόμα παραπέρα, προσφέροντας κίνητρα στους φιλάθλους των… φιλοξενουμένων.

Έχοντας ανέβει φέτος στη μεγάλη κατηγορία, ο σύλλογος θέλει να μετατρέψει τον κάθε του αγώνα στο (4 ετών) νέο του γήπεδο σε γιορτή. Κι αυτό συμπεριλαμβάνει και τους φιλοξενούμενους.

Για να τους ωθήσει να κάνουν το ταξίδι μέχρι την Ουαλία, έχει δώσει νέα έννοια στην ποδοσφαιρική φιλοξενία των εκτός έδρας οπαδών.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους αντίπαλους οπαδούς, οι φιλοξενούμενοι νιώθουν σαν στο σπίτι τους.

Φτάνοντας στο πάρκινγκ που προορίζεται για εκείνους, τους υποδέχεται ένας βοηθός για την ημέρα, ο οποίος τους δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Μόλις μπουν στο γήπεδο, μπορούν να προμηθευτούν φαγητό και ποτό από υπαλλήλους που φορούν φανέλες της ομάδας τους, οι οποίες στη συνέχεια χαρίζονται στους τυχερούς! Ακόμα και το φαγητό που σερβίρεται περιλαμβάνει συχνά τοπικές λιχουδιές της περιοχής από την οποία προέρχεται η φιλοξενούμενη ομάδα.

Παράλληλα, προσφέρουν έναν ψηφιακό οδηγό για τον αντίπαλο οπαδό που περιλαμβάνει highlights της ομάδας του, ενώ στον χώρο υπάρχουν αφίσες της εκάστοτε ομάδας κι ένα ειδικό πόστερ που ευχαριστεί τους οπαδούς που ταξίδεψαν τη συγκεκριμένη απόσταση, η οποία αναγράφεται επακριβώς.

Μάλιστα, σκέφτονται να στήσουν και μια σκηνή όπου μια μπάντα θα μπορεί να παίζει τα τραγούδια επιλογής των φιλοξενουμένων!

«Κατανοούμε ότι η Νότια Ουαλία δεν είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη επιλογή. Είναι ένα ταξίδι για τον καθένα. Μιλάμε τουλάχιστον για 100 λίρες για μια ημέρα αγώνα στις ημέρες μας. Θέλουμε να γνωρίζουν ότι εκτιμάμε το γεγονός ότι έρχονται», εξηγεί ο υπεύθυνος μάρκετινγκ του συλλόγου, Τομ Γκόριντζ.

Και η υπερπροσπάθειά τους ανταμείβεται. Στην πορεία τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Championship πέρυσι, οι πωλήσεις των εκτός έδρας εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά 15%.

Και φυσικά τα κρούσματα βίας είναι σαφώς περιορισμένα όταν αντιμετωπίζεις τον αντίπαλο οπαδό με σεβασμό και ως πραγματικό φιλοξενούμενο και όχι εχθρό…

Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν όλοι οι σύλλογοι έκαναν έστω το λιγότερο από αυτά;



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου