Αρχαιολογικά ευρήματα της Μυκηναϊκής κυριαρχίας στην Κρήτη εκτίθενται στο Λούβρο


Μεγάλο μέρος ελληνικών αρχαιοτήτων από την Κρήτη βρίσκονται πλέον στο Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι, τα οποία σύμφωνα με καταγγελίες μεταφέρθηκαν παράνομα από την Ελλάδα το 1896.

Οπως καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, στο Τμήμα ελληνικών, ετρουσκικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων στο Μουσείου του Λούβρου, βρίσκονται ευρήματα της περιοχής της Λιγορτύνου τα οποία ανακαλύφθηκαν από την αρχαιολογική αποστολή Clermont-Ganneau το 1896. Τα ευρήματα αυτά τα οποία ανήκουν σε τάφρους στην περιοχής της Λιγορτύνου, παρήχθησαν κατά την μυκηναϊκή κυριαρχία στην Κρήτη και όπως καταγγέλλουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και ο κ. Αυγενάκης, απήχθησαν από την Ελλάδα παράνομα.

Στα σπουδαία αυτά ευρήματα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μία λάρνακα, πήλινοι κρατήρες, ρυτά ζωόμορφα αγγεία, κύλικες και διαφόρων ειδών πήλινα αγγεία τα οποία ανήκουν στην υστερομινωική περίοδο(1400 - 1200 π.Χ.).

Πλέον, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιγορτύνου έχει ξεκινήσει προσπάθεια για τον επαναπατρισμό των εν λόγω αρχαιοτήτων, ενώ και ο κ .Αυγενάκης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν ξεκάθαρη θέση.




















ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου