Τα 10 πιο θρεπτικά φρούτα


Πάνω από όλα η υγεία, ετσι δε συνηθίζουμε να λέμε; Ο πιο σίγουρος τρόπος για να είμαστε υγιείς και σε φόρμα είναι η διατροφή μας, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνουμε κάθε μέρα. Μάθετε παρακάτω τα πάντα για τα 10 πιο θρεπτικά φρούτα και για τις ευεργετικές τους ιδιότητες τους που έχει το καθένα. 

Αυτά είναι τα 10 φρούτα που θα σας αναστήσουν και θα σας κάνουν πιο υγιείς. Δείτε την σχετική λίστα και προσπάθησε να εντάξετε στην διατροφή σας.


1. Βερίκοκο


Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, η β-καροτίνη και το λυκοπένιο, αλλά και φυτικές ίνες, οπότε βοηθά στην αποτοξίνωση του πεπτικού συστήματος. Περιέχει επίσης κάλιο το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της συστολής των μυών και τη λειτουργία της καρδιάς.

2. Γκρέιπφρουτ

Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, κάλιο, σίδηρο και φυτικές ίνες. Τα γκρέιπφρουτ μπορούν να αποτρέψουν παθήσεις της καρδιάς, αλλά και κάποια είδη καρκίνου.

3. Παπάγια

Ιδιαίτερα ευεργετική κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς το φυλλικό οξύ που βρίσκεται εν αφθονία στην παπάγια βοηθά την εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, C, Ε και Κ. Η περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C και κάλιο είναι τρεις φορές υψηλότερη από την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα.

4. Ακτινίδιο


Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, κάλιο αλλά και σε φλαβονοειδή. Προστατεύει από το άσθμα και ασθένειες του αναπνευστικού, καταπολεμά τις καρδιαγγειακές παθήσεις, έχει αντικαρκινική δράση, βοηθά στην καλύτερη πέψη και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, προστατεύει τα μάτια κι ενισχύει το ανοσοποιητικό.

5. Πεπόνι

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, κάλιο και β-καροτίνη. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά του δυναμώνει την όραση και μας προστατεύει από τις οφθαλμολογικές παθήσεις.

6. Κεράσι

Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, κάλιο, βιταμίνες Ε και C, φολικό οξύ, μαγνήσιο και καροτενοειδή κι έτσι ενισχύει το ανοσοποιητικό, μειώνει την κακή χοληστερόλη, μετριάζει τις φλεγμονές και τον πόνο που προκαλούν οι εκφυλιστικές ασθένειες και περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

7. Καρπούζι

Όπως φαίνεται κι απ’ το χρώμα του, το καρπούζι είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, β-καροτίνη, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α, C και B1, κάλιο και μαγνήσιο. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.

8. Γκουάβα

Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται και στη χώρα μας κι έτσι μπορούμε να επωφεληθούμε από τις διαιτητικές ίνες, τις βιταμίνες C, B3 και A, τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα καροτενοειδή και τις πολυφαινόλες που περιέχει.

9. Μήλο

Ένα μήλο την ημέρα… Είναι πλούσιο σε ίνες –ιδιαίτερα ωφέλιμες για το δέρμα, σε βιταμίνες Α, C και Ε. Βοηθά στην αντιμετώπιση του διαβήτη και του άσθματος, ενώ είναι ένα φυσικό μέσο για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας.

10. Αβοκάντο


Βρίσκεται στην πρώτη θέση του βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες ως το πιο θρεπτικό φρούτο κι όχι τυχαία: η δύναμη του αβοκάντο έγκειται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Το αβοκάντο είναι ιδανικό και για τα βρέφη, λόγω της μαλακιάς και γλυκιάς υφής του.






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου