«Διώξτε την Αστυνομία»!


Οι οπαδοί στην Αίγυπτο, μετά τον ρόλο που διαδράματισαν στην ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ, συνασπίστηκαν και πάλι για την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού που δεν είναι άλλος από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα με ανακοίνωση τους οι Ultras των επτά ομάδων της Α` κατηγορίας της Αιγύπτου απαίτησαν την απομάκρυνση της Αστυνομίας από τα γήπεδα και την αντικατάστασή της από εταιρίες security. Kατ` αρχάς, πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, υπήρξε θετικός για την εφαρμογή του μέτρου από την επόμενη σεζόν.

«Ανακοινώνουμε σε όλους πως δεν εγκρίνουμε την παρουσία σας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Δεν θέλουμε το Υπουργείο Εσωτερικών στις εξέδρες. Η απροσεξία σας είναι αυτή που προκαλεί τις ταραχές!», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

«Είναι σπουδαία ιδέα. Τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε σε άλλες εργασίες… Πλέον οι σύλλογοι πρέπει να δουλέψουν πάνω στην υλοποίηση της», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου, στρατηγός Χάνι Αμπντέλ-Λατίφ.

Την ανακοίνωση υπέγραψαν οι οργανωμένοι οπαδοί Ultras Ahlawy, Ultras Devils, Ultras White Knights, Ultras Yellow Dragons, Ultras Wales, Ultras Green Magic, και Feda’yo Suez, σε αντίθεση με τους Al Masry’s Ultras Green Eagles.

Ως γνωστό, το πρωτάθλημα στην Αίγυπτο είχε διακοπεί μετά τα τραγικά γεγονότα στο Πορτ Σάιντ, όπου είχαν σκοτωθεί 74 οπαδοί σε συγκρούσεις στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Αλ Αχλί με την Αλ Μάσρι. Το πρωτάθλημα ξανάρχισε το 2013 με τα ματς όμως κεκλεισμένων των θυρών και με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μόνο.

Στη φετινή σεζόν η απαγόρευση για τους οπαδούς εν μέρει αποσύρθηκε, όμως στα τέλη Φεβρουαρίου οι οπαδοί της Αλ Αχλί συγκρούστηκαν με την Αστυνομία στο Cairo International stadium με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 25 αστυνομικών.

«Μετά τη λήξη του αγώνα, μερικοί οπαδοί άρχισαν να λένε συνθήματα κατά της Αστυνομίας προτού εκσφενδονίσουν μπουκάλια με νερό, καθίσματα και καπνογόνα στις δυνάμεις ασφαλείας του γηπέδου», ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών. «Κατά την έξοδό τους επίσης οι οπαδοί έκαψαν ένα αστυνομικό όχημα και δύο ΙΧ… 10 αστυνομικοί και 15 στρατιώτες τραυματίστηκαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση και συνέλαβαν αρκετούς ταραξίες».

Μετά από αυτό το συμβάν, ο Υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε να «αναθεωρήσει την απόφαση του για την άρση της απαγόρευσης της έλευσης του κοινού στα γήπεδα», σύμφωνα με ανακοίνωση…

Πάντως, προς το παρόν, η κυβέρνηση φαίνεται να μην υπαναχωρεί στη δέσμευση της για αποχώρηση της Αστυνομίας από τα γήπεδα, ώστε να αναλάβουν οι σύλλογοι την ασφάλεια των αγώνων.




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου