Κάιο Ταντέου: Ένας συμβολισμός, πολλά τα νοήματα…


Η 21η Μαρτίου ήταν η Παγκόσμια ημέρα για τους ανθρώπους με σύνδρομο Down και η Κορίνθιανς, ο γνωστός βραζιλιάνικος σύλλογος, έδειξε πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει χώρο για όλους!

Συγκεκριμένα, η «τιμάο» για να τιμήσει την ημέρα υπέγραψε συμβόλαιο με τον 26χρονο Κάιο Ταντέου Μπατίστα, που πάσχει από σύνδρομο Down, μέλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου σάλας για άτομα που πάσχουν από την ασθένεια.

Ο Κάιο βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο, γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες, φόρεσε τη φόρμα του και πήρε μέρος κανονικά στην προπόνηση τόσο στο γήπεδο, όσο και στο γυμναστήριο! Μόλις τελείωσε τη γυμναστική με τους συμπαίκτες του ολοκλήρωσε την προπόνηση, παίρνοντας μέρος στις εκτελέσεις πέναλτι. Κατόπιν, φόρεσε τη φανέλα της ομάδας και έδωσε συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για τη μεταγραφή του.

Μετά από δύο μέρες, ο Κάιο ξαναπήγε στο γήπεδο και ξεκίνησε στην 11άδα για τον αγώνα του πρωταθλήματος Paulista κόντρα στην Ατλέτικο Σοροκάμπα! Πήρε φυσικά κανονικά μέρος στην προθέρμανση και μάλιστα εντυπωσίασε τους συμπαίκτες του με τις ικανότητες του… Ο Κάιο έκανε τη σέντρα και στη συνέχεια έκανε το γύρο του γηπέδου, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο, με τον ίδιο να τους ευχαριστεί σχηματίζοντας με τα χέρια του μια καρδιά.

Μόνο και μόνο για τη χαρά που πήρε και έδωσε, η κίνηση αυτή ξεπέρασε τον απλό συμβολισμό, επειδή τόνισε αυτό που όλοι οι υπόλοιποι ξεχνάμε ότι δηλαδή είμαστε όλοι ίσοι, απλά κάποιοι από μας έχουν και ειδικές ικανότητες.Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών ημερών, ο Κάιο φορούσε μια κάμερα «GoPro», καταγράφοντας την όλη εμπειρία με την ομάδα.


Δείτε το βίντεο:






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου