Μηχανή του Χρόνου: Γοργοπόταμος η γέφυρα που ένωσε τους Έλληνες

Ο Γοργοπόταμος είναι η γέφυρα που ένωσε τους Έλληνες στο Β΄ Παγκόσμιο Πολέμο. Το κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης του ελληνικού λαού στην Νεότερη Ιστορία από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του Ε.Λ.Α.Σ υπό τον Άρη Βελουχιώτη και του Ε.Δ.Ε.Σ υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα. Η Μηχανή του Χρόνου μας ταξιδεύει στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Γοργοπόταμος, το πρώτο μεγάλο σαμποτάζ στα μετόπισθεν του Άξονα, αναπτέρωσε το ηθικό όλων των κατεχόμενων λαών και διέκοψε έστω και για λίγο τον ανεφοδιασμό του Ρόμελ στη Μέση Ανατολή. Η ανατίναξη της γέφυρας όμως, είναι σημαντική και για έναν ακόμα λόγο. Υπήρξε το αξεπέραστο παράδειγμα της συνεργασίας των ελληνικών αντιστασιακών οργανώσεων. Οι άνδρες του ΕΛΑΣ υπό τον Άρη Βελουχιώτη και του ΕΔΕΣ υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα συνεργάστηκαν για πρώτη και τελευταία φορά.

Η Μηχανή του Χρόνου φωτίζει τους πρωταγωνιστές και τις κρίσιμες στιγμές της επιχείρησης, όταν όλα κινδύνευαν να χαθούν. Η καίρια παρέμβαση του Δημήτρη Δημητρίου, πιο γνωστού και ως Νικηφόρου, η ψυχραιμία του Άρη Βελουχιώτη, η στάση του Ναπολέοντα Ζέρβα και ο ρόλος των Βρετανών κομάντος, του Έντι Μάγερς και του Κρις Γουντχάουζ.


Δείτε το ντοκιμαντέρ:
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου