Τα 10 πιο παράξενα θεματικά πάρκα του κόσμου

Δεκάδες είναι τα θεματικά πάρκα ανά τον κόσμο τα οποία αποτελούν ενδιαφέρουσες (και ενίοτε παράξενες) εναλλακτικές για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό από το «mainstream» θέαμα του Μίκυ και της Μίνι ή του Παλατιού της Ωραίας Κοιμωμένης στη Ντίσνεϊλαντ.

Αυτοκρατορίες νάνων ή καρτέλ εμπόρων ναρκωτικών που μετατράπηκαν σε αξιοθέατα; Πάρκα με ατμόσφαιρα… Σοβιετικής Ένωσης ή πιστές αναπαραστάσεις της Ιερουσαλήμ; Με μια ματιά, τα πιο παράξενα θεματικά πάρκα του κόσμου.


1. Πάρκο Grutas, Λιθουανία


Η Σοβιετική Ένωση… ξαναζεί, ο Λένιν και ο Στάλιν βρίσκονται στον ίδιο χώρο και τα εστιατόρια σερβίρουν πιάτα από τη σοβιετική εποχή. Το εν λόγω σουρεαλιστικό σκηνικό βρίσκεται στο πάρκο Grutas, 120 χιλιόμετρα έξω από το Βίλνιους της Λιθουανίας. Ο ιδρυτής του πάρκου, Viliumas Malinauskas, χρησιμοποίησε την οικογενειακή του περιουσία για να δημιουργήσει το 2001 έναν εντυπωσιακό χώρο με αγάλματα και σοβιετικές κατασκευές. Στο πάρκο υπάρχει επίσης μια παιδική χαρά της Σοβιετικής εποχής για να… μαθαίνουν τα πιτσιρίκια.

2. Holy Land Experience, Φλόριντα, ΗΠΑ


Πάρκο… κατάνυξης στη Φλόριντα των ΗΠΑ, η Holy Land μοιάζει περισσότερο με υπαίθριο μουσείο, παρά με κλασσικό πάρκο ψυχαγωγίας. Αποτελεί πιστή αναπαράσταση της υπαίθριας αγοράς της Ιερουσαλήμ, όπως ήταν η ιερή πόλη πριν από 2.000 χρόνια, ενώ δεν λείπουν και τα… events, όπως η αναπαράσταση των παθών και της σταύρωσης του Χριστού. Στόχος των ιδιοκτητών είναι το μικρό πάρκο να χρησιμεύσει ως μέρος για τηλεοπτικές εκπομπές ή συναυλίες. Όσοι… πιστοί προσέλθετε.

3. Hacienda Napoles, Κολομβία


Ακόμα ένα εξωτικό πάρκο ζώων; Όχι ακριβώς. Το αεροπλάνο που κοσμεί την αψίδα στην είσοδο του Hacienda Napoles είναι εκείνο που μετέφερε το φορτίο του πρώτου διαβόητου εμπόρου ναρκωτικών, του Πάμπλο Εσκομπάρ, στις ΗΠΑ, ενώ το ίδιο το πάρκο βρίσκεται μέσα στο ράντσο του πρώην μεγαλέμπορου ναρκωτικών! Γιγαντιαία γλυπτά δεινοσαύρων(!), ιστορικά αυτοκίνητα, ιπποπόταμοι και φυσικά το σπίτι του αφεντικού των καρτέλ είναι μερικές μόνο από τις τουριστικές ατραξιόν του.

4. Dickens World, Αγγλία


Τον φανταστικό κόσμο του διάσημου συγγραφέα σε ρεαλιστική απεικόνιση έχουν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες του θεματικού αυτού πάρκου αξίας 124 εκατομμυρίων δολαρίων στην κομητεία του Κεντ της Αγγλίας. Μια αυθεντική δημιουργία, με λιθόστρωτα δρομάκια, λάμπες αερίου, πορτοφολάδες και χαρακτήρες από τα βιβλία του Ντίκενς. Εν ολίγοις, ένα πάρκο με… Μεγάλες Προσδοκίες.

5. Love Land, Νότια Κορέα


Αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους, το πάρκο Love Land βρίσκεται στο νησί Jeju και φιλοξενεί στους εντυπωσιακούς του κήπους προκλητικά γλυπτά ανθρώπων που κάνουν σεξ, γυναικών με ανοιχτά πόδια, αντρών με κατεβασμένα παντελόνια και άλλα τέτοια… πικάντικα. Τα γλυπτά αποτελούν δημιουργίες των φοιτητών καλών τεχνών του πανεπιστημίου Hongik της Νότιας Κορέας. Στον χώρο του πάρκου υπάρχει – τι άλλο; – κέντρο σεξουαλικής αγωγής, καθώς και ένα κατάστημα δώρων.

6. Dwarf Empire, Κίνα


Ένα θεματικό πάρκο σε… σμίκρυνση, μια ολόκληρη αυτοκρατορία με εκατό περίπου νάνους που ζουν σε μικροσκοπικά σπίτια, έχουν βασιλιά, βασίλισσα, ακόμα και Βουλή και παρουσιάζουν παραδοσιακά χορευτικά, κάθε λογής ακροβατικά, θεατρικές παραστάσεις, και… μπαλέτο. Το πάρκο βρίσκεται στη κορυφή ενός λόφους στη νότια Κίνα και από το Σεπτέμβρη του 2009 όταν και άνοιξε τις (μίνι) πύλες του υποδέχεται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες.

7. BonBon Land, Δανία


«Μαμά, θα πάμε στο τρενάκι με το σκυλί που κλάνει;». Συνηθισμένη ερώτηση πιτσιρικιού στο εκκεντρικό αυτό πάρκο, περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κοπεγχάγης, όπου φιλοξενούνται «παράξενα» παιχνίδια τα οποία εστιάζουν ως επί το πλείστον σε βιολογικές λειτουργίες ζώων (αφοδεύσεις, εμετούς, αέρια και άλλα τέτοια ωραία). Αν και τώρα ανήκει στην ισπανική εταιρεία ψυχαγωγίας Parques Reunidos, η BonBon Land είναι το πνευματικό τέκνο του Δανού ζαχαροπλάστη Michael Spangsberg, ο οποίος άνοιξε το πάρκο το 1992 για να προωθήσει την επιχείρησή του Bonbon.

8. Το πάρκο του Αστερίξ στην Γαλλία


«Η Γαλατία βρίσκεται υπό ρωμαϊκή κατοχή… Όλη; Όχι! Ένα μικρό χωριό ανυπότακτων Γαλατών αντιστέκεται ακόμη στους εισβολείς.»

Το πάρκο με θέμα τις περιπέτειες του πανέξυπνου Αστερίξ και του χαριτωμένου Οβελίξ βρίσκεται έξω από το Παρίσι. Μια τεράστια έκταση, με θέμα την αιώνια διαμάχη ανάμεσα σε Ρωμαίους και Γαλάτες, φιλοξενεί επισκέπτες όλων των ηλικιών με σκοπό να τους χαρίσει ατέλειωτες ώρες χαράς.

9. Valle de la Prehistoria, το Jurassic Park της Κούβας


Στην μακρινή Κούβα βρίσκεται ένα θεματικό πάρκο που θα σας μεταφέρει εκατομμύρια χρόνια πίσω, στην εποχή των δεινοσαύρων και των ανθρώπων των σπηλαίων!

Στα περίχωρα της πόλης Σαντιάγο έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί από το 1980 το «Valle de la Prehistoria» ή «η κοιλάδα της προϊστορίας». Το πρωτότυπο θεματικό πάρκο βρίσκεται μέσα στο εθνικό πάρκο Bocanao και απλώνεται σε μια έκταση που ξεπερνά τα 11 εκτάρια γης.

10. Ferrari World Abu Dhabi


Μπορεί ποτέ να μην βρεθείς πίσω από το τιμόνι ενός μονοθέσιου της Formula 1 αλλά το να πας στο θεματικό πάρκο της Ferrari στο Abu Dhabi είναι πολύ πιθανό.
Το πάρκο εκτείνεται σε έναν χώρο 200 στρεμμάτων, στο νησί Yas του Abu Dhabi, με το εσωτερικό του να έχει συνολική επιφάνεια 86 στρεμμάτων, κάνοντας το έτσι, το μεγαλύτερο κλειστό θεματικό πάρκο του κόσμου.

Σύμφωνα με την Ferrari είναι “μια μοναδική όαση, όπου ξεχωρίζει για τη φιλοξενία και την ομορφιά του, τη γεύση και το αληθινό πνεύμα της Ιταλίας, όπως επίσης θυμίζει έντονα την βαριά κληρονομιά του ονόματος της Ferrari.»



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου