Τα albums με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών


Για έναν καλλιτέχνη το να καταφέρει να κάνει τη μουσική του γνωστή και να επιτύχει ικανοποιητικές πωλήσεις για τα albums του είναι όνειρο ζωής. Οι παρακάτω καλλιτέχνες και συγκροτήματα ξεπέρασαν τα όρια, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.


Michael Jackson – «Thriller»

Αδιαμφισβήτητη πρωτιά για τον «Βασιλιά της Pop», που με το «Thriller» σε παραγωγή Quincy Jones, έχτισε τα θεμέλια του τεράστιου μύθου του. Με 65 εκατομμύρια αντίτυπα, κανένας δεν έχει καταφέρει να σπάσει αυτό το ρεκόρ του μέχρι σήμερα.

AC/DC – «Back In Black»

Οι Αυστραλοί rockers δεν συγκαταλέγονται τυχαία ανάμεσα στα κορυφαία συγκροτήματα του πλανήτη. Το συγκεκριμένο τους album του 1980 κατάφερε να σημειώσει πωλήσεις ύψους 50 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Pink Floyd – «The Dark Side Of The Moon»

Εμβληματικό album, που άσκησε μεγάλη επιρροή σε αμέτρητους καλλιτέχνες έκτοτε και άλλαξε για πολλούς τη μουσική. Από το 1973 που κυκλοφόρησε, έχει πουλήσει 50 εκατομμύρια αντίτυπα.

Whitney Houston – «The Bodyguard»

Η πιο μεγάλη ίσως στιγμή στην καριέρα της Houston, ήταν όταν με το τραγούδι «I Will Always Love You», που ακουγόταν στο soundtrack της ταινίας «The Bodyguard», κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, πετυχαίνοντας πωλήσεις 45 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Michael Jackson – «Bad»

Τις ίδιες πωλήσεις πέτυχε και ο Jackson με το επίσης, φημισμένο του album «Bad», κατακτώντας ακόμα μια θέση στο top 10.

Meat Loaf – «Bat Out Of Hell»

Ο rocker που μπορεί στη χώρα μας να μην έχει γνωρίσει την απήχηση που γνώρισε στον υπόλοιπο κόσμο, φιγουράρει στην 6η θέση του top 10 με το album του «Bat Out Of Hell», που πούλησε 43 εκατομμύρια αντίτυπα

Eagles – «Their Greatest Hits»

Εκτός από το «Hotel California», οι αμερικανοί Eagles είχαν να επιδείξουν μεγάλες επιτυχίες, αλλά και το greatest hits album τους, που έγινε τεράστια επιτυχία, πουλώντας πάνω από 42 εκατομμύρια αντίτυπα.

Bee Gees – «Saturday Night Fever»

Η εποχή της disco, του ξέφρενου χορού και των παντελονιών καμπάνα δε θα μπορούσε να είχε καλύτερο soundtrack από το συγκεκριμένο album και οι πωλήσεις των 40 εκατομμυρίων αντιτύπων, το επιβεβαιώνουν.

Fleetwood Mac - «Rumours»

Ένα καταπληκτικό album, ίσως από τα καλύτερα όλων των εποχών, με συγκλονιστικά κομμάτια όπως το «The Chain», κατάφερε να σημειώσει πωλήσεις 40 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Shania Twain – «Come On Over»

Η αμερικανίδα star της country, έκανε μια στροφή σε πιο pop ακροατήρια και πέτυχε διάνα, επιτυγχάνοντας πωλήσεις 40 εκατομμυρίων αντιτύπων


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου