Ένα ξεχωριστό ματς για τον Άτικους


Μπορεί στο ποδόσφαιρο στις μέρες μας να παίζονται πολλά εκατομμύρια και να έχει χαθεί το ρομαντικό ύφος του παρελθόντος, ωστόσο το δημοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη ακόμα διατηρεί έναν χαρακτήρα ανθρωπιάς. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε ένας ξεχωριστός φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας που διεξήχθη πριν από μερικές μέρες στο Πόρτλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την Πρωτομαγιά η ομάδα νέων των Πόρτλαντ Τίμπερς τέθηκε αντιμέτωπη με μία παιδική ομάδα της Green Machine, εκ των χορηγών του αμερικάνικου ποδοσφαίρου του MLS. Το φιλικό διεξήχθη έπειτα από επιθυμία ενός μικρού φίλου των Τίμπερς, του 8χρονου Άτικους Λέιν-Ντιούπρ, ο οποίος κατάφερε να βγει νικητής στη μάχη με τον καρκίνο του νεφρού.

Η παιδική ομάδα της Green Machine επικράτησε 10-9 με τον μικρό Άτικους μάλιστα να σκοράρει τέσσερα γκολ, ανάμεσά τους και το νικητήριο τέρμα για να δώσει με αυτόν τον τρόπο ένα συμβολικό χαρακτήρα στη γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα.

Οι Τίμπερς οργάνωσαν τα πάντα για τον Άτικους, ο οποίος μπαίνοντας στα αποδυτήρια του γηπέδου είδε τη φανέλα των Πόρτλαντ Τίμπερς με το όνομά του. Μάλιστα τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο οι δύο ομάδες παρατεταγμένες στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και οι 3,000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες, χειροκρότησαν τον πιτσιρικά, ο οποίος νίκησε τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του!

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη. Είναι πολύ συναρπαστικό για τον ίδιο να μπορεί να βλέπει τους ήρωες του από κοντά και να παίζει μπάλα μαζί τους», ανέφερε η μητέρα του Άτικους.

Η ομάδα των Πόρτλαντ Τίμπερς αγωνίστηκε όπως ήταν φυσικό με λιγότερους παίκτες και χωρίς κίνητρο προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στον Άτικους να βγει νικητής και στη μάχη του γηπέδου και να σκοράρει απολαμβάνοντας την ευτυχία του να είναι και πάλι υγιής.

«Είχε πλάκα», τόνισε ο πιτσιρικάς μετά το παιχνίδι, τονίζοντας ωστόσο πως το πιο αγαπημένο τέρμα που σημείωσε δεν ήταν το νικητήριο, αλλά ένα από τα τρία πρώτα όταν και… πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του μέσου των Τίμπερς, Βιλ Τζόνσον.

«Είναι τιμή μας που επέλεξε την ομάδα μας για να πραγματοποιήσει αυτή του την επιθυμία. Όλοι μας ήμασταν κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να εκπληρώσουμε αυτήν του την ευχή και αυτό που είχε ονειρευτεί», τόνισε ο Τζόνσον.

Η περιπέτεια του μικρού Άτικους είχε αρχίσει το 2011 και στην εγχείριση στην οποία υπεβλήθη πρόσφατα του αφαιρέθηκε το ένα του νεφρό. Η πορεία της αποθεραπείας του πήγε τέλεια και όλα δείχνουν πως βγήκε νικητής από μία δύσκολη μάχη.

Πλέον ο ίδιος μπορεί να ονειρεύεται και πάλι να κλωτσά μια μπάλα και να παίζει ποδόσφαιρο μαζί με τους συνομήλικους του, κάτι που τόσο αγαπά, όπως ανέφερε ο πατέρας του, από τότε που περπάτησε για πρώτη φορά.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου