Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί του κόσμου


To Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε θα μπορούσε να είναι άλλο ένα ειδυλλιακό νησί της Καραϊβικής, με εξωτικά δένδρα και χρυσές παραλίες με σμαραγδένια νερά. Αλλά δεν είναι. Ο λόγος; Είναι τόσο πυκνοκατοικημένο, που τα σπίτια είναι χτισμένα ακόμη και πάνω στην παραλία, ενώ σε όλο το νησί είναι ζήτημα να υπάρχουν δυο με τρία δένδρα. Ετσι για να σπάνε τη μονοτονία.

Το Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε θεωρείται ένα από το πιο πυκνοκατοικημένα νησιά του κόσμου. Η έκτασή του υπολογίζεται στα 0,1 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε αυτό το τόσο μικρό κομμάτι γης, που βρίσκεταιανοικτά των ακτών της Κολομβίας, κατοικούν 1.247 άνθρωποι και είναι σχεδόν καλυμμένο ολόκληρο από τσιμέντο.

Στο νησί υπάρχουν μόνο σπίτια, που σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύβες, μια μικρή πλατεία στο κέντρο του κι ένα ξενοδοχείο...


Δείτε τις εικόνες: 













Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου