Οι μεγαλύτερες ηλιακές εκρήξεις του 2013


Εντυπωσιακό βίντεο από τη NASA. Δυο από τις ισχυρότερες ηλιακές εκλάμψεις πυροδότησε μια υπερδραστήρια κηλίδα στην επιφάνεια του ήλιου.

Η πρώτη, σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ενώ η δεύτερη το μεσημέρι της Δευτέρας. Και οι δυο ηλιακές εκρήξεις υπάγονται στην ανώτερη και ισχυρότερη κατηγορία Χ. Η ηλιακή έκλαμψη της Κυριακής εκτόξευσε καυτό πλάσμα (ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια) στο διάστημα με ταχύτητα 4,3 εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα.

Σύμφωνα με τη NASA, οι ηλιακές εκρήξεις δεν είχαν κατεύθυνση προς τη Γη, οπότε δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στους δορυφόρους και τους αστροναύτες που βρίσκονται σε αποστολή.

Αντίθετα, όταν κατευθύνονται προς τη Γη οι ηλιακές καταιγίδες κατηγορίας Χ, πέρα από τους δορυφόρους, επηρεάζουν τις τηλεπικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.

Το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής της ΝΑSA έδωσε στη δημοσιότητα video με τις εντυπωσιακές ηλιακές εκλάμψεις. Περισσότερες εκρήξεις από την ίδια ηλιακή κηλίδα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Δειτε το εντυπωσιακό βίντεο:
ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου