Τρόι Ντέινι: Από τη φυλακή στο Γουέμπλεϊ


Η Γουότφορντ του Τζιανφράνκο Τζόλα δεν κατάφερε να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ. Μπροστά σε 82.000 θεατές ηττήθηκε απο την Κρίσταλ Πάλας με πέναλτι στην παράταση στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Ο Τρόι Ντέινι έπαιξε σε όλο το ματς. Λίγους μήνες πριν ήταν στη φυλακή, στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής και με τη σκέψη ότι δεν θα καταφέρει να παίξει ξανά σε υψηλό επίπεδο να τον βασανίζει…

Στις 29 Φεβρουαρίου του 2012, ο Ντέινι συνελήφθη έξω από κλαμπ του Μπέρμιγχαμ για ξυλοδαρμό. Είχε εμπλακεί σε ένα καυγά και σύμφωνα με τις καταγγελίες, πιάστηκε επ’ αυτοφόρω να χτυπά έναν φοιτητή. Ένας από τους εμπλεκόμενους στον καυγά κατέληξε με σπασμένο σαγόνι και μια μεγάλη ουλή στο πρόσωπο. Ο Ντέινι, μαζί τον αδερφό του και δύο φίλους του παραδέχθηκαν ενώπιον του δικαστή την εμπλοκή τους στον καυγά και τον προηγούμενο Ιούνιο ο ποδοσφαιριστής καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλακή.

Στο διάστημα των δύο μηνών και κάτι που τελικά υπηρέτησε, λόγω καλής διαγωγής, άλλαξε δύο σωφρονιστικά ιδρύματα. «Τις δύο πρώτες μέρες μόνο σφουγγάριζα. δεν ήθελα να αναστατώσω κανέναν και να δημιουργήσω προβλήματα στον εαυτό μου. Προσπάθησα να σταθώ γενναία. Κάποια στιγμή μου είπαν “για να ξέρεις, όλοι ξέρουν ποιος είσαι”. Τους χαιρέτησα και μου είπαν: “Έχεις κάτι καλό εκεί έξω στη ζωή σου, πως βρέθηκες εδώ;” Κανείς ποτέ δεν μου τσαμπουκαλεύτηκε ή κάτι τέτοιο», δηλώνει ο ίδιος στη Daily Mail. Έτσι, ο Ντέινι ξεκίνησε να γράφει μανιωδώς. Σκέψεις, εικόνες, εμπειρίες, γράμματα στον εαυτό του και στους ανθρώπους που θα ήθελε να έχει κοντά του. Έγραψε ολόκληρο βιβλίο, το οποίο αποτέλεσε τη διέξοδό του μέσα στο ίδρυμα. «Μεγάλωσα ξαφνικά. Δεν έχεις άλλη επιλογή. Ήμουν σχεδόν άπορος. Δεν μπορούσα να πληρώσω τους λογαριασμούς, τα αναλάμβανε όλα η κοπέλα μου».

Μια βδομάδα πριν το περιστατικό, στον πατέρα του 24χρονου παίκτη διαγνώσθηκε καρκίνος, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Το γεγονός αυτό έριξε τον νεαρό στο ποτό, αφού είχε χάσει σε μικρό χρονικό διάστημα και τους δύο παππούδες του. «Τριγυρνούσα ξοδεύοντας πολλά λεφτά στο ποτό. Είχα πολλά στο κεφάλι μου. Όχι ότι αυτό αποτελεί δικαιολογία, τίποτα δεν δικαιολογεί αυτό που έκανα», τονίζει και προσθέτει: «Γνωρίζω ότι τραυμάτισα κάποιον σωματικά και πνευματικά και ότι δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω ή να πω ώστε να αλλάξω τα πράγματα. Οπότε γιατί να συνεχίσω να το φέρνω στην επιφάνεια. Αν πω ότι δεν το ήθελα, ξέρετε ότι το ήθελα. Ξέρω ότι ήταν ανούσιο, ωστόσο δεν μπορώ να το αλλάξω τώρα. Για τον λόγο αυτό δεν μιλάω για το περιστατικό».

Στο διάστημα που ήταν στη φυλακή, η Γουότφορντ άλλαξε τελείως. Η οικογένεια των Πόντσο ανέλαβε το σύλλογο, ο Τζόλα έγινε προπονητής και ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ. Ο Ματέι Βίντρα σκόραρε ανελλιπώς και εκείνος ήταν σε ένα στενό κελί ,βλέποντας τον αντικαταστάτη του να τα πηγαίνει περίφημα. «Σκεφτόμουν ότι δεν έχω καμία ελπίδα στην ομάδα». Ωστόσο, ο ατζέντης του ήταν σε επικοινωνία με το σύλλογο, ο οποίος δεν προχώρησε σε διακοπή συμβολαίου. Στήριξε τον ποδοσφαιριστή σε δύσκολη στιγμή. Το ποδόσφαιρο που παρακολουθούσε τον βοηθούσε να κρατά καθαρό το μυαλό του. Διατηρήθηκε σε φόρμα στο γυμναστήριο, καθώς δεν τον άφησαν να παίξει το πρωτάθλημα της φυλακής, φοβούμενοι για τραυματισμό. Αφού ζήτησε συγγνώμη στο θύμα, στο σύλλογο και τους οπαδούς, η Γουότφορντ τον δέχτηκε πίσω.

Όταν μίλησε για πρώτη φορά με τον Τζόλα ήταν πολύ ανήσυχος. «Ήμουν τυχερός που είχα την ευκαιρία να επιστρέψω. Ήξερα ότι θα έπαιζα ποδόσφαιρο πάλι, αλλά θεωρούσα ότι ίσως έπρεπε να πάω στην League 2, να κάνω μια σεζόν και μετά να κερδίσω την εμπιστοσύνη. Ευτυχώς ο σύλλογος έδειξε πίστη σε εμένα». Με τον Ιταλό προπονητή δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα. Και 19 μέρες μετά την αποφυλάκισή του σκόραρε απέναντι στη Χάντερσφιλντ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Το καθοριστικό γκολ με τη Λέστερ στον ημιτελικό των πλέι οφ για την άνοδο, αφού οι «Αλεπούδες» είχαν χάσει πέναλτι, ήταν όμως το αποκορύφωμα. Ο Ντέινι ξέσκισε τη φανέλα του και βούτηξε μέσα στο πλήθος, αγκαλιάζοντας συγγενείς και φίλους. Είχε στείλει την ομάδα του στον τελικό. Εκεί δεν σκόραρε, αλλά την μάχη την προσωπική την είχε ήδη κερδίσει. «Υπάρχουν πολλά περισσότερα στη ζωή. Είμαι ακόμα ο Τρόι, κάνω λάθη και προσπαθώ να μάθω και να βελτιωθώ μέρα με τη μέρα»….






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου