Η ιστορία του πρώτου ηλεκτρονικού ιού το 1988


Δείτε τον πανικό των ειδικών στο πρωτοφανές για τα χρονικά του Ίντερνετ γεγονός! Το πρώτο computer worm χτύπησε το Διαδίκτυο το 1988, όταν οι online συσκευές παραήταν περιορισμένες και αφορούσαν κυρίως σε πανεπιστημιακές και ερευνητικές εγκαταστάσεις.

Ήταν λοιπόν ο φοιτητής του περίφημου πανεπιστημίου Cornell, Robert Morris, που ανέπτυξε κατά λάθος(;) τον ιό που επηρέασε 6.000 υπολογιστές, το 10% σχεδόν των συνδεδεμένων στο Ίντερνετ μηχανημάτων της οικουμένης!

Το ηλεκτρονικό πρόγραμμα του Morris απελευθερώθηκε λοιπόν εκεί έξω και εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα, με το διαβόητο κατόπιν «Morris Worm» να αναγκάζει τη βιομηχανία της τεχνολογίας να πάρει μέτρα για τον περιορισμό της μόλυνσης και την αποφυγή φυσικά αντίστοιχων κακόβουλων ενεργειών.

Όπως ισχυρίστηκε ο Μόρις, που σήμερα είναι καθηγητής στο MIT, δεν είχε πρόθεση να δημιουργήσει τον ιό, που δεν ήταν τίποτα παραπάνω από «το έργο ενός προπτυχιακού φοιτητή που βαριόταν». Κάνοντας μερικά λάθη στο κώδικα του προγράμματος το λογισμικό μετατράπηκε σε ιό, ενώ για πολλούς, θεωρήθηκε και σαμποτάζ καθώς ήταν η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου.


Δείτε το βίντεο:
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου