Η τρομακτική ομορφιά της Αίτνας όταν εκρύγνειται!


Οι εκρήξεις στην Αίτνα δεν είναι σπάνιες, αν και η τελευταία μεγάλης κλίμακας συνέβη το 1992. Πρόσφατες μικρές εκρήξεις έγιναν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους παρουσιάζοντας την ομορφιά ενός ηφαιστείου που συνεχίζει να βρυχάται –άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο- επί ιταλικού εδάφους.

Φωτογράφοι ανά τον κόσμο στήνουν τότε τους τρίποδες προκειμένου να συλλάβουν τις κόκκινες φλόγες και τη ροή της λάβας να εκλύεται από το ηφαίστειο απαθανατίζοντας εκπληκτικά νυχτερινά τοπία. Κοντινά χωριά συνεχίζουν να ζουν με το φόβο της έκρηξης αλλά και να απολαμβάνουν τα προνόμια της απίστευτης ομορφιάς ενός εν ενεργεία ηφαιστείου. Όσο για εμάς, θαυμάζουμε εξ αποστάσεως την… ηφαιστειακή μαγεία!Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου