Kungurskaya Cave: Το παγωμένο σπήλαιο των Ουραλίων!


Το σπήλαιο Kungurskaya είναι γνωστό με την κοινή ονομασία «σπήλαιο πάγου» και βρίσκεται στα Ουράλια, στην περιοχή Περμ , στη δεξιά όχθη του ποταμού Sylva Kungur στις παρυφές του χωριού Filippovka ενώ αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για ντόπιους και ξένους. 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα καρστικά σπήλαια στη Ρωσία, ένα μοναδικό μνημείο της φύσης αλλά και το έβδομο μεγαλύτερο σπήλαιο γύψου στον κόσμο. Η ηλικία του σπηλαίου κυμαίνεται μεταξύ 10-12 χιλιάδες χρόνια, ενώ το μήκος του είναι 5.600 μ., με τα 1.500 μ. από αυτά να είναι επισκέψιμα. Διαθέτει πάνω από 45 σπήλαια με διαφορετικές υφές βράχων αλλά και εδαφικά χαρακτηριστικά.

Επιπλέον διαθέτει πάνω από 60 λίμνες, όλες συνδεδεμένα μεταξύ τους και με τον ποταμό Sylva. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό, κάτι που έκανε τους ντόπιους να χρησιμοποιούν το σπήλαιο για πολλά χρόνια ως φυσικό ψυγείο! 

Παράξενοι σχηματισμοί πάγου εν είδει σταλακτιτών και σταλαγμιτών κρέμονται από την οροφή, δημιουργώντας ένα απόκοσμο τοπίο. Περίπου 90.000 άτομα το επισκέπτονται ετησίως ενώ συγκαταλέγεται στα πλέον πολυφωτογραφημένα του κόσμου και αγαπημένα των απανταχού φωτογράφων.














Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου