Η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλιας


Το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας πήρε η Εθνική Ελλάδας αφήνοντας εκτός τη Ρουμανία. Μετά το 3-1 στο Καραϊσκάκη η Εθνική ήρθε ισόπαλη στη Ρουμανία και θα ταξιδέψει στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο τέλος του παιχνιδιού και αποθέωση των παικτών και του Φερνάντο Σάντος από περίπου 2.000 φιλάθλους που ταξίδεψαν στο Βουκουρέστι.

Η Ρουμανία μπήκε δυνατά και απείλησε πρώτη φορά στο 5ο λεπτό με τον σουτ του Τόρζε. Ακολούθησε μεγάλη ευκαιρία για τον Χολέμπας (17ο λεπτό), ένα σουτ Στάνκου για τη Ρουμανία και μια κεφαλιά από τον Σαμαρά. Τελικά η Εθνική πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο αυτό που ζητούσε στον επαναληπτικό. Στο 23ο λεπτό ο Μήτρογλου ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Καραγκούνη και έγραψε το 0-1. Το γρήγορο γκολ έφερε σε δύσκολη θέση τους Ρουμανούς, καθώς πλέον χρειάζονταν τέσσερα γκολ για να προκριθούν.


Στα επόμενα λεπτά και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η Εθνική διαχειρίστηκε το παιχνίδι ενώ αντίθετα οι παίκτες της Ρουμανίας, χωρίς συγκέντρωση, δυσκολεύονταν να απειλήσουν. Πέρα από κάποια σουτ "απελπισίας" όπως του Λατοβλέβιτσι, που έφυγε άουτ, και του Μαρικα, που είχε την ίδια κατάληξη, δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιοσημείωτο.

Μόλις 45 λεπτά μακριά από την πρόκριση η Εθνική μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Οι Ρουμάνοι επιχείρησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι έχοντας την κατοχή χωρίς όμως να έχουν και κάποια φάση στην εστία του Καρνέζη.


Στο 55ο λεπτό όμως από ένα τραγικό λάθος της ελληνικής άμυνας ήρθε η ισοφάριση με ένα απίστευτο αυτογκόλ. Τοροσίδης και Χολέμπας δεν συνεννοήθηκαν προσπάθησαν να διώξουν και τελικά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Η εξέδρα ζωντάνεψε και η Ρουμανία αναθάρρησε, αυξάνοντας την πίεση και απειλώντας κυρίως με σουτ και στημένα. Η Εθνική έδωσε χώρο στους Ρουμανούς, ενώ στο 72ο λεπτό ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή του τραυματία Τοροσίδη. Στη θέση του πέρασε ο Βύντρα. Λίγο αργότερα στον αγωνιστικό χώρο πέρασε και ο Σάμαρης στη θέση του Καραγκούνη.


Η πίεση των Ρουμάνων συνεχίστηκε και στο 82ο λεπτό ήρθε και η ευκαιρία για τη Ρουμανία με τον Σάμαρη να επιχειρεί να διώξει και την μπάλα παραλίγο να καταλήγει στα δίχτυα της Εθνικής για δεύτερη φορά. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Σιόβας είχε εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο, επίσης τραυματίας, και στη θέση του είχε περάσει ο Μανωλάς.

Στα υπόλοιπα λεπτά η Ρουμανία δεν κατάφερε να απειλήσει και έτσι η Εθνική με μια νίκη και μια ισοπαλία προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ρουμανία (Πιτσούρκα): Ταταρουσάνου, Ματσέλ, Ρατς (27' Λατόβλεβιτς), Κίρικες, Γκοϊαν (87' Γκροσάβ), Χομπάν, Μαξίμ, Τόρζε (58' Νικουλάε), Στάνκου, Τανάσε, Μάρικα.

Ελλάδα (Σάντος):
Καρνέζης, Τοροσίδης (72' λ.τρ. Βύντρα), Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80' λ.τρ. Μανωλάς), Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης (74'Σάμαρης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.

Γκολ: Μήτρογλου (23', Ελλάδα)-Τοροσίδης (55', αυτογκόλ)



Στις 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους ομίλους της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014. Τα γκρούπ δυναμικότητας:

1o γκρουπ: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ελβετία.
2ο γκρουπ: Ιαπωνία, Αυστραλία, Ιράν, Ν. Κορέα, Κόστα Ρίκα, ΗΠΑ, Ονδούρες, Μεξικό.
3ο γκρουπ: Νιγηρία, Ακτή Ελεφ., Καμερούν, Γκάνα, Αλγερία, Χιλή, Εκουαδόρ, Γαλλία.
4ο γκρουπ: Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Βοσνία, Αγγλία, Πορτογαλία, ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία.


Δείτε τα highlights του αγώνα της Εθνικής:


ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου