Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ολυμπιακή δάδα στο διάστημα


Τον πρώτο διαστημικό περίπατό της κατέγραψε η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία. Μπορεί φλόγα να μην υπήρχε, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία η δάδα έκανε... βόλτα στο διάστημα, με δύο Ρώσους κοσμοναύτες.

Η δάδα είχε ταξιδέψει άλλες δύο φορές- το 1996 στη λαμπαδηδρομία για την Ατλάντα και το 2000 σε εκείνη για το Σίδνεϊ- μέσα σε διαστημικό σκάφος. Αυτή ήταν όμως η παρθενική της εμφάνιση εκτός Διεθνούς Διαστημικού σταθμού.

Πρώτος βγήκε ο Σεργκέι Ριαζάνσκι, ο οποίος κινηματογράφησε τον επίσης Ρώσο Ολεγκ Κοτόφ να τον ακολουθεί κρατώντας τη δάδα. Η επιστροφή στη Γη θα γίνει τη Δευτέρα, για να συνεχιστεί με αναμμένη πλέον την Ολυμπιακή φλόγα η λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι.Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου